👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
42 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

NafazowanyKoleś napisał/a:
Ten tekst po prostu został wymyślony przez debila.
Do tego większość to bujda..
Akurat większość informacji w tym poście to prawda. Ćwoku.

Jeżeli nie masz kaca to albo jesteś jeszcze pijany albo nic nie piłeś. KAC musi być !

dlatego dla mnie melanże krótsze niż dwudniowe to nie melanże, zawsze jak tylko mam możliwość( czytaj : nie prowadzę ) walę ostro a palnik, i jak wytrzezwieje drugim razem to piwerko i spanie i rano jak młodu bóg
dwudniówki są najlepszą formą melanży a klin najlepszy na kaca !
Polecam - Robert Makłowicz

Polecam - Robert Makłowicz
Roxann napisał/a:
Ej... w tekście kilka razy przewija się słowo "metanol". Wiecie co pijecie?
Co pijemy

Zależy też czym się popija, jak piję wódkę bez zapity, albo minimalnie popiję wodą, to na drugi mam może takiego mikroskopijnego kaca,ale żeby spotęgować efekt wypijam kilka 'kliników' i kaca nie ma.
Hmmm, czy na pewno etanol jest inhibitorem metanolu? Przecież w procesie dehydragenezy powstają dwa odmienne aldehydy, które "atakują" albo części szkliste i wypełnione wodą, jak to napisałeś - mrówkowy, zaś octowy już leci w inne party. Mógłbyś(nie wątpię w Twą wiedzę!) przytoczyć jakąś reakcję w której widać proces spowolnienia? Ew. syntezy?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie