Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Jeśli po nazwie tematu spodziewaliście się małych penisów, to was zawiodę, za to pokażę kolesia z wielkimi jajami:

A teraz tłumacząc:
Żabojad postanowił sobie, że przy pomocy Citroena AX 1,4D osiągnie czas poniżej 10minut na torze Nurburgring. Walka zajęła mu ponad 7 lat, 9 silników i 5 skrzyń biegów. Samochód nie miał większych modyfikacji (poza klatką, wyj🤬iem zbędnego balastu i paroma innymi pierdołami), więc przy pomocy 52KM udało mu się osiągnąć średnią prędkość 125 km/h. Rekordowe okrążenie było 118 okrążeniem tego samochodu po torze.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2016-04-30, 5:50 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-04-30, 18:02
@up, wszystko fajnie, tylko zgubiłeś gdzieś drobny acz istotny fakt, a mianowicie że moment obrotowy nie jest jednostajny w całym zakresie obrotów silnika. W wolnossacym dieslu maksymalny moment jest bardzo nisko, bo przy około 2500 obr/min. Jeździłem sporo 1.9 z PSA w Peugeocie 405. Żeby osiągnąć rozsądną prędkość przelotową na prawdę nie ma sensu kręcić go wysoko, bo powyżej 3000 ob/min taki silnik dużo warczy, dużo spala, dużo dymi, ale przyspiesza już tak sobie. Przy normalnym użytkowaniu wolnossacego diesla nie ma absolutnie sensu kręcić wysoko. Tak że wszystko fajnie, poza tym że praktyka zaprzecza temu co napisałeś.

Co do filmu, kręcenie silnika wysoko na niskich biegach może mieć tylko jeden cel: silnik o stosunkowo słabym momencie i mocy, jaki jest w tej cytrynie, może mieć większe problemy z osiągnięciem prędkości maksymalnej na V biegu(trudniej będzie mu wkręcić się na obroty), a prędkość maksymalna osiągana jest przy obrotach wyższych niż obroty przy których silnik ma maksymalny moment. Dlatego kręcąc go wyżej na niższych biegach, mniej czasu stracił na rozpędzaniu się z momentem dużo poniżej maksymalnego, niż straciłby rozpędzając auto na V biegu z obrotów niższych.
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-01, 11:58
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-01, 19:01
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-07, 8:44 2
Kolega Y0SH dobrze pisze, zna teorie i praktykę. Ja z praktyki wiem: moment spada powyżej pewnej wartości, ale niższy bieg i tak to kompensuje. Zarówno przy dieslu i przy benzynie - jeżeli chcesz wykręcić maksymalne przyspieszenie trzeba wejść z obrotami silnika na czerwone pole.

Mam obecnie silnik R4, 2L, z kompresja 14:1 benzyna. Na jedynce do 6500 obrotów (ok. 60km/h) na dwójce do 6500 rpm (ok. 98 km/h). Całość w 8s.

W dieslu 1.6 z turbiną - na jedynce 4500rpm (45km/h), na dwójce 4500 rpm (70km/h), na trojce 4500 (100km/h) całość w ok 10s.

Silnik benzynowy ma on 150 KM, diesel ok. 90KM.

Diesle też sie kręci i powie wam to każdy kto troche szybciej wchodzi w zakręty.
Zgłoś
konto usunięte 2016-05-07, 16:27 1
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem