Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Konto usunięte 2012-11-19, 0:10 3

Skoryguję zdjęcie kolegi
Zgłoś
Nathaniel_Demerest 2012-11-19, 0:35
dionizodoros napisał/a:

Przecież równie dobrze może być tak, że zdjęcie to powstało, by zdyskredytować stronę izraelską. Nie ma co pochopnie sądu wydawać - zwłaszcza w sprawach, których osobiście zbadać nie możemy.

Jak widać tę zdjęcie nie powstało by zdyskredytować stronę izraelską, a wręcz przeciwnie - stronę muzułmańską. Czytaj opis pod zdjęciem:

Cytat:

CNN Posted this picture on their website on May 11, 2010
It is SUPPOSED to show "SCARY ISLAMIC-MILITANS"

Na siłę bronisz Ż🤬dków, w Twoich słowach są zawsze niewinni. Wniosek: Albo masz wodomózgowie, albo jesteś jakimś Ż🤬dkem.

dionizodoros napisał/a:

@ nathaniel.demerest

Już usłyszeliśmy od ciebie, co usłyszeć mieliśmy: ż🤬d jest winny przynajmniej połowie nieszczęść świata. Już nawet wierzyć w to zacząłem! Tylko po c🤬j jeszcze drążysz temat?

Kiedy i gdzie wypowiedziałem się że "ż🤬d jest winny przynajmniej połowie nieszczęść świata" - podaj konkretny cytat i źródło.

Jesteś typowym szczurkiem, który nie posiadając żadnych argumentów próbuje zbić oponenta swoimi żenującymi wyśmiej-c🤬jkami.

Typowy dialog z takimi ludźmi:

- Izrael zabił szefa Hamasu i wywołał tym samym wojnę

- Taaaa! Ż🤬dzi są winni przynajmniej połowie nieszczęść świata!!! (i klakierzy zaczynają bić brawa)

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-19, 1:23 3
@up
C🤬ja tam widać, ale już węszysz spisek. Zapomniałeś dopisać ze w lewym górnym rogu obrazka słychać strzały a w tle widać komunistów.
Zgłoś
Joseph_Fritzl 2012-11-19, 11:28
nathaniel.demerest napisał/a:

A to dobre, ekstremista islamski będący satanisto.

Stwierdzam, że jesteś idealnym kandydatem do TVNu

Poza tym widzisz obręcz wokół tamtej gwiazdy?

Pentagram dzieli się na biały i czarny. Tylko czarny jest znakiem Bafometa-satanistyczny. Poza tym nie musi być wcale wpisany w okrąg.

podpis użytkownika

Come to papa
Zgłoś
Nathaniel_Demerest 2012-11-19, 11:40
Qui Pro Quo napisał/a:

Pentagram dzieli się na biały i czarny. Tylko czarny jest znakiem Bafometa-satanistyczny. Poza tym nie musi być wcale wpisany w okrąg.

Dobra, dobra ty już nie sp🤬alaj od tematu. Koleś dał zdjęcie i napisał "ja tam widzę wisiorek z pentagramem ooo taki! ".

Pentagram przedstawiany przez niego był wpisany w okrąg. A na mojej wrzucie ewidentnie, mimo słabej jakości, widać że to prawdopodobnie Gwiazda Dawida, a nie pentagram - który ma okrąg.

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-19, 14:34

Jak widać tę zdjęcie nie powstało by zdyskredytować stronę izraelską, a wręcz przeciwnie - stronę muzułmańską. Czytaj opis pod zdjęciem:

W jaki sposób miałoby to zdjęcie dyskredytować stronę muzułmańską? Mnie się zdawało, że wydźwięk jest taki: Izrael sam zrobił zdjęcia rzekomym islamskim watażkom, by udowodnić światu, że wojna z nimi ma sens.

Lecz po co Izrael miałby organizować takie prowokacje? Przecież:
1. I tak cały świat tak sobie wyobraża (i bez tych zdjęć) wojowników Hamasu.
2. Wystarczy wywiad z pierwszym lepszym przypadkowym Palestyńczykiem (i analogicznie - z Izraelitą), by ten udowodnił swą nienawiść. Zgodziłby się pewnie i pozować w takim uniformie. Palestyńczycy nienawidzą ż🤬dów, jak Polacy nienawidzili niegdyś Rosjan, czy Niemców (niektórzy z nas wciąż żywią do nich urazę). Lecz oni <Palestyńczycy> mają powód by nienawidzić. Ciebie zrozumieć nie mogę: Izrael w tej chwili nie ma NIC WSPÓLNEGO ze współczesną Polską.

Na siłę bronisz Ż🤬dków, w Twoich słowach są zawsze niewinni. Wniosek: Albo masz wodomózgowie, albo jesteś jakimś Ż🤬dkem.

Ja bronię kogokolwiek? Ja chcę pokazać ci pewną metodę wydawania sądów: wstrzymuję się od wydawania wyroków na temat czegoś, czego nie znam od podszewki - jak ty nie znasz choćby miliardowej części wielkiego świata polityki - i powstrzymuję się od uogólniania - bo jak mogę stwierdzić, że ż🤬d jest zły, choć nie znam nawet milionowej części społeczeństwa ż🤬dowskiego.

Jakie masz prawo mówić, że media są zmanipulowane? Skąd ty czerpiesz informacje, które gruntują twoje stanowisko antysemitofila? Czemu jedne informacje mają być pewniejsze od innych?

Kiedy i gdzie wypowiedziałem się że "ż🤬d jest winny przynajmniej połowie nieszczęść świata" - podaj konkretny cytat i źródło.

Czy nie jest wystarczającą przesłanką do wyciągnięcia takich wniosków fakt, że 90% twych tematów krąży wokół "ż🤬da złego"?
Gdybyś choć trochę troszczył się o spojrzenie nieskażone wyraźnym ukierunkowaniem światopoglądowym, znalazłbyś też i "dobrego ż🤬da": wybitnych polskich poetów, malarzy i noblistów. A z twych materiałów dowiedzieć się można jedynie, że ż🤬dzi to naród wesz, wysysający jedynie krwawice zwykłych ludzi, nic nie wnoszący do kultury światowej. To jest moje źródło: widzę co pomijasz, a co przesadnie eksponujesz.

Jesteś typowym szczurkiem, który nie posiadając żadnych argumentów próbuje zbić oponenta swoimi żenującymi wyśmiej-c🤬jkami.

Wykładam ci argumenty. Gdy jednak orientuję się, że są one ci obojętne, że pomijasz je dyskretnym milczeniem, wchodzę na poziom "wyśmiej-c🤬jków" - te, sam nie wiem czemu, okazują się być bronią bardziej kąśliwą: gdzie wywód ścisły nie odnosi sukcesu, tam z pomocą przychodzi śmiech; a na śmiech ludzie nigdy nie pozostają głusi.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-19, 14:55
dionizodoros napisał/a:

Jakie masz prawo mówić, że media są zmanipulowane? Skąd ty czerpiesz informacje, które gruntują twoje stanowisko antysemitofila? Czemu jedne informacje mają być pewniejsze od innych?

OK. Masz rację.
Staję się w tej chwili obiektywny. Chcę wyrobić sobie zdanie o wojnie izraelsko-palestyńskiej. Ze względu na to że być może dojdzie do wojny i polska jako sojusznik nato, paktów i innych weźmie udział w tym to chcę wiedzieć o co będą walczyć żołnierze. Izraelczyków już wysłuchałem i teraz wiem że palestyńczycy ich atakują. Teraz czas na wysłuchanie drugiej strony.... i chyba na tym skończymy. A może w Polskiej telewizji jest wywiad z palestyńczykami a ja o nim nie wiem. Wskaż Ty mój obiektywny i sprawiedliwy przyjacielu kanał na którym owy wywiad był. Z chęcią go obejrze a jeśli to będzie na TVNie i z prezydentem Iranu to już w ogóle przyznam Ci rację i przeproszę. O Najsprawiedliwszy wśród narodów.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-19, 17:16
@ up

Polska nie weźmie nigdy w tego typu wojnie udziału. Są wywiady z Palestyńczykami.
Zgłoś