Niebezpieczny przejazd kolejowy niedaleko Zbąszynia w Lubuskim. Jeśli czegoś z tym nie zrobią, to będziemy mieli ładne filmy na harda z tego miejsca.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:20
haha jak w GTA: San Andreas
pociąg przejeżdża, a szlabany się w tym momencie zamykają
@nieodwracalne
bo maszyniści wiedzą o problemach i celowo zwalniają. Żaden nie chce mieć rodzinnego minivana na zderzaku.
bo maszyniści wiedzą o problemach i celowo zwalniają. Żaden nie chce mieć rodzinnego minivana na zderzaku.
Powiem wam tak: Wszystko odbywa się zgodnie z przepisami. to jest przejazd kat "B" tzw samoczynna rogatka, czyli zamkniecie odbywa się po najechaniu pociągu na czujnik znajdujący się kilka km przed przejazdem. W momencie wystąpienia usterki każdy maszynista dostaje rozkaz na którym jest napisane że jest awaria rogatki i w tym miejscu może jechać max 20 km na godzinę i przed przejazdem podawać sygnał "baczność" czyli jeden przeciągły sygnał. Tak jak na filmiku widać. Wiec nie pier**ić ze jest niebezpiecznie i że nikt tego nie ogarnia. Zresztą każdy przejeżdżający przez przejazd ma zachować szczególną ostrożność.
Miałem kiedyś taką sytuację poruszając się ciemną nocą po jakimś zadupiu gdzieś w województwie mazowieckim... pusta droga po jednym pasie ruchu w każdą stronę, prosta jak strzała indiańska. Lecę sobie 110-120 spokojnie i bez napinki a tu nagle 10 metrów przed samochodem widzę znak STOP i tory kolejowe... żadnych rogatek, migających światełek czy innych znaków ostrzegających chociażby kilkadziesiąt metrów wcześniej o przejeździe. Może ludność tubylcza o nim wie ale mi to się ciepło wtedy zrobiło bo nie zdążyłem nawet przenieść nogi na hamulce a co dopiero wyhamować jak by ciuchcia jechała.
Czekam na Harda... W Cieszynie zamykają rogatki na 20 minut przed przejazdem pociągu(wlaku)...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie