👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak by miał tak jak ja starego golfa 3 1.4 to by nie wyprzedzał bo by po prostu nie dał rady się zebrać
Wniosek? Nie ma wniosku.. Jeżdżę starym golfem.. Chyba gorzej być nie mogło.

Wniosek? Nie ma wniosku.. Jeżdżę starym golfem.. Chyba gorzej być nie mogło.

sory ale połowa debili co krytykuje typa to nawet samochodu nigdy nie prowadziła albo jeździ jakimiś punciakami albo cieniasami że nawet nie ma czym nabić tych punktów ;D . Ja staram sie jeździć przepisowo ale to nie da rady zawsze gdzieś , nawet nie świadomie zrobisz jakiś błąd albo przekroczysz prędkość. Z drugiej strony u nas policja nie jest dla ludzi i poprawy bezpieczeństwa na drodze , jedynym priorytetem jest kasa z mandatów. Mieszkam obecnie w uk i raz mnie zatrzymała policja miły gościu zauważył że dziewczyna z tyłu nie ma zapiętych pasów , powiedział że w razie wypadku może uszkodzić zarówno siebie jak i połamać mi kręgosłup . Po wszystkim uwaga! Podziękował za to że ona zapieła pasy i do widzenia żadnego mandatu .

gościu z filmiku jest piratem i tyle. Ja praktycznie nigdy nie wyprzedzam na ciągłej , NIGDY, chyba że jedzie traktor itp. , takie miejsca jak te są święte, widać że wszyscy jadą jeden za drugim, nie ma co się wyprzedzać, bo zaraz i tak powtórka i ciąg samochodów, a ten gościu zamiast od razu wrócić pojechał dalej. Pewnie by miał mniejszy mandat , a tak to miał kumulację. To że jechał wolno nie usprawiedliwia go od tego myku i tyle. Żeby nie było że jestem święty , też dostaję mandaty, bardzo rzadko ale jednak i tylko za za prędkość. Staram się jechać poza zabudowanym góra 100-105, w zabudowanym 55-60 i analogicznie według innych ograniczeń, proste

Jak przeczytałem niektórych komentarze to się złamałem. To że widać jakieś zabudowania to nie świadczy nic o terenie zabudowanym. Nie raz mi się zdarzyło że jade na kompletnym wyp🤬dowie gdzie nie ma żadnych budynków a teren zabudowany był. A po drugie nie uwierzę że nigdy ktoś przepisu nie złamał. Nie ma takiej możliwości. Inna sprawa jest taka że te oznakowie w tym miejscu było dość ciulowe, bo ile było metrów od zakończenia terenu do następnego? 400m/500m? Jak by był cały czas teren to by gościu nie wyprzedzał ale na swoje nieszczeście założył że w Polsce na drogach ktoś z głową poustawiał znaki.
A tam z lewej strony to nie stała insignia policyjna? Ja już jestem uczulony na to auto i jak widzę je gdzieś w okolicy to wzrok sam się kieruje na lusterko wsteczne. Logiczne myślenie i ogarnianie sytuacji wystarczy żeby nie dostać mandatu.

Przypomniała mi się historia. Jadę sobie swoim wyp🤬kiem przede mną jedzie renault laguna spokojnie 50-60 teren zabudowany pusta droga nagle dojeżdżamy do ciągnika. Ciągnik wlecze się 20km/h spora luka pomiędzy ciągnikiem a autami z naprzeciwka książkowe wyprzedzanie, ze trzy auta mogły by sobie wyprzedzić. Gość w renault dojeżdża do ciągnika migacz i grzeje lewym pasem ja robię to samo obaj nie przekroczyliśmy podczas manewru 50 nagle gdy gość wyprzedził ciągnik o 1cm zwolnił do 30km/h. Ja na lewym pasie i nagle mam 2 pojazdy do wyprzedzenia. Czekanie, aż gość odsunie się na tyle od ciągnika bym się zmieścił było nierozsądne. Bez zastanowienia przydusiłem gaz wypluwając strugę czarnego dymu i mając zapewne sporo ponad 60 zakończyłem przed laguną manewr wyprzedzania. Byłem przed laguną, trochę poirytowany zachowaniem gościa jednak zrozumiałem czemu tak się zachował. Dokładnie w miejscu, w którym zakończyłem manewr stał sobie fotoradar. Taki to już ze mnie pirat.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie