Niemiecka technologia, najprawodpodobniej polskie wykonanie
Akcja od 1:10
nie widziałem po tagach, jak było to
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2015-06-28, 3:18
konto usunięte
2015-06-28, 4:05
Nie wiem czy ktoś z was kiedyś był na jakieś plantacji ogórków ale tak się właśnie zbiera ogórki. Żadna maszyna nie może tego zebrać, bo jak skaleczy łodygi to już więcej ogórków nie będzie w sezonie. Sam parę razy za dzieciaka jeździłem na ogóry po wiochach i jak jest bida to gospodarz daje Ci co najwyżej rozjechaną deskorolkę i zapierdzielasz na brzuchu mając obok koszyk. Maszyna to jest już na szczęście standard. Masz przynajmniej cień. Cierpisz na kręgosłup przez 3 godziny- godzinę się przemęczysz i już masz wyrąbane, robisz swoje do końca. Przykre jest jedynie to, że w Polsce są ludzie biedni, którzy i tak pójdą robić za marny grosz a germany się szanują.
wielkie halo.
Przeciez wszedzie sie tak zbiera... ps u nas teraz organizuja wyjazd na niemcy 40 km od granicy, zarobki uwaga... 4.5 E/h...
szalu nie ma ale na brak ludzi to oni nigdy nie skarzyc sie nie moga...
konto usunięte
2015-06-28, 9:20
Jesteście uroczo żałośni. Gdyby nie te ogórkowe kombajny, to połowa z was nie miałaby internetu. Jak myślicie z🤬by skąd biorą się pieniążki na miesięczny abonament.
przynajmniej maja prace leżącą
konto usunięte
2015-06-28, 10:29
@Mr.Diesel to dziwne masz dane dotyczące Ukraińców, bo ja znałem kilku osobiście i wszyscy którzy skończyli studia za pieniądze polskich podatników uciekli na zachód z tego polskiego "raju". Wkurza mnie takie ciągłe porównywanie się do gorszych. Ile tak Polacy będą poprawiali sobie samopoczucie Ukrainą? Trzeba mierzyć do lepszych Niemcy czy nawet Czechy.
konto usunięte
2015-06-28, 10:53
Nie wiem czemu tu sa takie negatywne komentarze na temat takiej pracy. Osoba, ktora miala stycznosc z takimi zbiorami w Polsce to inaczej mowilaby. W Polsce takie kobiety musza na czworaka, w sloncu i jeszcze nosic ze soba zebrane ogorki. To jest masakra.
Syja
2015-06-28, 11:00
Rumcajs89 chyba nie do końca zaczaiłeś o co chodzi a spiąłeś się z tymi *** jak gbur. Ci ludzie powinni zarobić godne pieniądze u nas w kraju a nie jako niewolnik u szwaba.