Jak w temacie. Lockheed F-22 Raptor, wart 339 mln $.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:14
solteck napisał/a:
bo nie ma gdzie uzbrojenie przyczepić![]()
Ze względu na zastosowanie w Raptorze technologii stealth rakiety typu powietrze-powietrze muszą być przenoszone we wnękach osadzonych wewnątrz samolotu .
Gandzior666 napisał/a:
339 milionow za jeden samolot? A potem sie dziwia skad kryzys...
Dla porównania jeden bombowiec B-2 (to te amerykańskie, niewykrywalne przez radary) Kosztuje ok 2 MILIARDÓW dolarów
to też nie jest tak, że oni są niewykrywalni...
Nad ruskimi takie samoloty jeszcze nie latały, więc kto go tam wie...
Ponadto np F117 były używane w Kosowie, do puki mig23 nie zestrzelił jedną sztukę i w tedy je wycofano lolz...
pl.wikipedia.org/wiki/Zestrzelenie_F-117
tutaj piszą, że to instalacja przeciwlotnicza, ale jestem pewien, że w TV mówili co innego
Nad ruskimi takie samoloty jeszcze nie latały, więc kto go tam wie...
Ponadto np F117 były używane w Kosowie, do puki mig23 nie zestrzelił jedną sztukę i w tedy je wycofano lolz...
pl.wikipedia.org/wiki/Zestrzelenie_F-117
tutaj piszą, że to instalacja przeciwlotnicza, ale jestem pewien, że w TV mówili co innego
Deav napisał/a:
Wiele innych myśliwców złamały by się w pół próbując takiego manewru.
Nie złamałyby się w pół, ale po prostu zwiększyłyby gw🤬townie swoją wysokość nie pozwalając na przeciągnięcie do kobry.
PS: Dla pocieszenia dodam, że nasze stare Mig29, zarówno A jak i S są w stanie wykonać kobrę
jakim cudem cos takiego moze kosztowac 339milionow... przecie zbudowanie czegos takiego powinno kosztowac gora 100tys
sherman napisał/a:
Dla porównania jeden bombowiec B-2 (to te amerykańskie, niewykrywalne przez radary) Kosztuje ok 2 MILIARDÓW dolarówD Ale co to jest dla panstwa, ktore rocznie na zbrojenie wydaje ok 300mld..
Trudno lub ciężko wykrywalne (niewykrywalne oznaczałoby że są niewidzialne)
Chyba że miałeś na myśli radary z okresu II wojny światowej .
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie