podpis użytkownika
Kupujcie Premium i wspierajcie sadola
podpis użytkownika
Kupujcie Premium i wspierajcie sadolaDobrze że mamy króla europy i paliwo za 5,19
podpis użytkownika
mam w dupie małe miasteczkaSzkoda, że Obajtek już nie steruje cenami paliwa, tak nam było dobrze, nikt się nie złościł na cenę przy intrybutorze.
Po ile jest teraz benzyna w Polsce?
Bo u mnie w Zagłębiu Ruhry jest po 1,78 Euro (przeciętnie).
W złotówkach jest to 7,40 zł.
Wyznawcy pisu bardzo cierpią z tego powodu, że państwowa firma nie poniesie teraz wielomiliardowych strat obniżając ceny, żeby przed wyborami kandydat pisu miał się czym pochwalić przed plebsem.
6,30pln na BP kilometr od mojej willi
u Turka robisz? Ja dla Niemca ale zdalnie z Polski...
mógł za tę marżę nabyć sieć gazet lokalnych, wspierać jedynie słuszne fundacje dla swoich. JPRD taki raj, taka mleczna krowa nie jest już w rękach PiS, słychać wycie... ZNAKOMICIE!!!
Nie robię u Turka.
Jestem od 64 lat Polakiem, a od 37 również Niemcem.
Jestem takim typkiem z podwójnym obywatelstwem.
Mleczna krowa to była, a teraz z ta mlecznością są chyba jakieś problemy.
też mam oba paszporty, mieszkałem w De kilka lat, kraj nie dla mnie
jak to mój chrzestny ze Stuttgartu mawiał w 90-tych - tłuste lata są już za nami. Niemiecki emeryt w Polsce
wszystkiego dobrego ! sory za Turka, to nie było miłe ale na tym portalu ma NIE być miło...
Po ile jest teraz benzyna w Polsce?
Bo u mnie w Zagłębiu Ruhry jest po 1,78 Euro (przeciętnie).
W złotówkach jest to 7,40 zł.
Ja do obu muszę lać 98 on a ta jest 6.90 zł, w jednym aucie mam zalecane od producenta 98, a w drugim dla bezpieczeństwa żeby to gówno E-10 95 z ekologią silnika nie ubiło. Dużo ludzi po wejściu ekologii leje 98 a to bliskie 7 zł.
Ja jeżdżę na 95 i silnik znosi to bez zarzutu.
Może dlatego, że to bardzo stara bryczka, Volvo S80 mam od 17 lat, ale ogólnie to już jest 20-sto latek.
Nie zamierzam się go pozbyć, bo poza hamulcami, raz pompka spryskiwacza i tylny tłumik jeszcze nie miałem jakichkolwiek innych defektów.
Teraz są produkowane samochody z zabudowaną datą ważności, a potem kup szybciutko nowy, najlepiej niemiecki.
I co jeszcze jest ważne. Pomimo wieku on mi jeszcze nie gnije.
W moim 98 jest zalecane na temperatury zewnętrzne powyżej 35 stopni Celsjusza, a pomimo tego jadąc przy temp. 38 stopni silnik mi się nie zagrzał za bardzo. był w normie.
Szczęście, że u nas tusk obniżył ceny paliwa, a nie, czekaj ...
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.Średnie zarobki są tam podobne jak u nas, a paliwo tańsze, nie wiem czemu narzekają.