Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
BigLebovsky 2025-03-05, 16:51 1
pyotreck napisał/a:

Dobrze że mamy króla europy i paliwo za 5,19

I pamiętajmy że jego nikt w Europie nie ogra

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
viking19 2025-03-05, 17:43
nie żeby coś, ale pompiarzowi chodziło o wlew paliwa, ale że właściciel wielki pan, to miał to w dupie.
Zgłoś
Fotopstrykacz 2025-03-06, 2:01
[ Dodano 2025-03-06, 02:05 ]
gonzor napisał/a:

Szkoda, że Obajtek już nie steruje cenami paliwa, tak nam było dobrze, nikt się nie złościł na cenę przy intrybutorze.

Po ile jest teraz benzyna w Polsce?

Bo u mnie w Zagłębiu Ruhry jest po 1,78 Euro (przeciętnie).
W złotówkach jest to 7,40 zł.
Zgłoś
gonzor 2025-03-06, 9:55 2
Fotopstrykacz napisał/a:

6,30pln na BP kilometr od mojej willi

u Turka robisz? Ja dla Niemca ale zdalnie z Polski...

[ Dodano 2025-03-06, 09:57 ]
Geraldinio napisał/a:

Wyznawcy pisu bardzo cierpią z tego powodu, że państwowa firma nie poniesie teraz wielomiliardowych strat obniżając ceny, żeby przed wyborami kandydat pisu miał się czym pochwalić przed plebsem.

mógł za tę marżę nabyć sieć gazet lokalnych, wspierać jedynie słuszne fundacje dla swoich. JPRD taki raj, taka mleczna krowa nie jest już w rękach PiS, słychać wycie... ZNAKOMICIE!!!
Zgłoś
Fotopstrykacz 2025-03-06, 10:04
gonzor napisał/a:

6,30pln na BP kilometr od mojej willi
u Turka robisz? Ja dla Niemca ale zdalnie z Polski...
mógł za tę marżę nabyć sieć gazet lokalnych, wspierać jedynie słuszne fundacje dla swoich. JPRD taki raj, taka mleczna krowa nie jest już w rękach PiS, słychać wycie... ZNAKOMICIE!!!

Nie robię u Turka.
Jestem od 64 lat Polakiem, a od 37 również Niemcem.
Jestem takim typkiem z podwójnym obywatelstwem.

Mleczna krowa to była, a teraz z ta mlecznością są chyba jakieś problemy.
Zgłoś
gonzor 2025-03-06, 10:28
Fotopstrykacz napisał/a:

Nie robię u Turka.
Jestem od 64 lat Polakiem, a od 37 również Niemcem.
Jestem takim typkiem z podwójnym obywatelstwem.
Mleczna krowa to była, a teraz z ta mlecznością są chyba jakieś problemy.

też mam oba paszporty, mieszkałem w De kilka lat, kraj nie dla mnie
jak to mój chrzestny ze Stuttgartu mawiał w 90-tych - tłuste lata są już za nami. Niemiecki emeryt w Polsce

wszystkiego dobrego ! sory za Turka, to nie było miłe ale na tym portalu ma NIE być miło...
Zgłoś
Fotopstrykacz 2025-03-06, 10:53 1
gonzor napisał/a:

też mam oba paszporty, mieszkałem w De kilka lat, kraj nie dla mnie
jak to mój chrzestny ze Stuttgartu mawiał w 90-tych - tłuste lata są już za nami. Niemiecki emeryt w Polsce
wszystkiego dobrego ! sory za Turka, to nie było miłe ale na tym portalu ma NIE być miło...

Wyjechałem z Polski w 1988. Rożnica pomiędzy Polska a Niemcami to był szok, już w 1988 Niemcy mówili, że jest gorzej niż było 10 lat wcześniej.
Dzisiaj jadę do Polski i przeżywam podobny szok, bo tak zmieniła się Polska.
W moim rodzinnym mieście potrzebuję nawigacji, bo miasto tak się zmieniło.
W ubiegłym roku była na urlopie w Polsce moja znajoma Niemka i już nie pozwala sobie wmawiać głupot na temat Polski.
Ona jest młoda, bo ma dopiero 22 lata, ale mi opowiadała, że w swoim rodzinnym Bochum jeszcze nie miała odwagi, by pójść o godzinie 23 na spacer do centrum miasta, albo koło dworca, a w Kołobrzegu to normalne.

Przykre jest, że Polacy mają takie niskie mniemanie o swoim kraju.
Zgłoś
ShepardR34 2025-03-06, 11:44
Fotopstrykacz napisał/a:

Ja do obu muszę lać 98 on a ta jest 6.90 zł, w jednym aucie mam zalecane od producenta 98, a w drugim dla bezpieczeństwa żeby to gówno E-10 95 z ekologią silnika nie ubiło. Dużo ludzi po wejściu ekologii leje 98 a to bliskie 7 zł.
Zgłoś
Fotopstrykacz 2025-03-06, 12:05
ShepardR34 napisał/a:

Ja do obu muszę lać 98 on a ta jest 6.90 zł, w jednym aucie mam zalecane od producenta 98, a w drugim dla bezpieczeństwa żeby to gówno E-10 95 z ekologią silnika nie ubiło. Dużo ludzi po wejściu ekologii leje 98 a to bliskie 7 zł.

Ja jeżdżę na 95 i silnik znosi to bez zarzutu.
Może dlatego, że to bardzo stara bryczka, Volvo S80 mam od 17 lat, ale ogólnie to już jest 20-sto latek.
Nie zamierzam się go pozbyć, bo poza hamulcami, raz pompka spryskiwacza i tylny tłumik jeszcze nie miałem jakichkolwiek innych defektów.
Teraz są produkowane samochody z zabudowaną datą ważności, a potem kup szybciutko nowy, najlepiej niemiecki.
I co jeszcze jest ważne. Pomimo wieku on mi jeszcze nie gnije.
W moim 98 jest zalecane na temperatury zewnętrzne powyżej 35 stopni Celsjusza, a pomimo tego jadąc przy temp. 38 stopni silnik mi się nie zagrzał za bardzo. był w normie.
Zgłoś
ShepardR34 2025-03-06, 12:19
Fotopstrykacz napisał/a:

Ja jeżdżę na 95 i silnik znosi to bez zarzutu.
Może dlatego, że to bardzo stara bryczka, Volvo S80 mam od 17 lat, ale ogólnie to już jest 20-sto latek.
Nie zamierzam się go pozbyć, bo poza hamulcami, raz pompka spryskiwacza i tylny tłumik jeszcze nie miałem jakichkolwiek innych defektów.
Teraz są produkowane samochody z zabudowaną datą ważności, a potem kup szybciutko nowy, najlepiej niemiecki.
I co jeszcze jest ważne. Pomimo wieku on mi jeszcze nie gnije.
W moim 98 jest zalecane na temperatury zewnętrzne powyżej 35 stopni Celsjusza, a pomimo tego jadąc przy temp. 38 stopni silnik mi się nie zagrzał za bardzo. był w normie.

Niby tak, ale jak się nie robi nie wiadomo jakich przebiegów to wolę dołożyć troche do tej pb98. No silniki Volvo są fajne, miałem jeszcze rok temu Forda Focusa ST z 2.5 turbo rzedowe 5 cylindrów od Volvo w nim właśnie było, zrobione na 270 KM i 470 NM, fajnie brzmiało, fajnie jeździło, i przez 3 lata bez awarii, a czasami dostawał dobrze na tłoki.
Zgłoś
Fotopstrykacz 2025-03-06, 12:30
Silnik 2,5 litra i chyba 215 koni.
Potrzebowałem takiego, bo czasami musiałem ciągnąc przyczepy łącznie z Alpami i to było wystarczające.
Zgłoś
Geraldinio 2025-03-06, 22:04
GaryP napisał/a:

Szczęście, że u nas tusk obniżył ceny paliwa, a nie, czekaj ...

No debil jakiś, wyborów nie chce wygrać, czy co? nawet złotówki z funduszu ofiar przestępstw nie dali na LGBT, że o zamówieniu u szwagra respiratorów nie wspomnę.
Spółek do oddania za darmo ruskim im zabrakło? Przecież sporo tego jeszcze zostało.

Co jest nie tak z tą władzą, się pytam???

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
MorroRex 2025-03-07, 15:32
Geraldinio napisał/a:

Średnie zarobki są tam podobne jak u nas, a paliwo tańsze, nie wiem czemu narzekają.

to jest jakas bzdura , bo kolezanka meksykanka ktora pracuje w Tampico w jakiejs tam prywatnej firmie przy komputerze , taka asystentka co tam tabelki w excelu liczy itp to zarabia nie cale 2000zl
Zgłoś
mazga50 2025-03-07, 18:09
Tam jakaś pyskówka była.
Zgłoś