Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Niezdecydowany
marcin_kacha • 2018-03-17, 16:12

Cytat:

Do zdarzenia 15 marca w Lubomi. Około godziny 9.30 kierujący samochodem marki volkswagen golf, jadąc ulicą Mickiewicza, nie ustąpił pierwszeństwa i najechał na prawidłowo przechodzącego przez pasy pieszego. W potrącenia 37-latek doznał złamania kości przedramienia i został hospitalizowany. 25-letni kierowca był trzeźwy. Publikując nagranie z wypadku, apelujemy o zachowanie szczególnej ostrożności. W tym wypadku można mówić o prawdziwym cudzie, bo zdarzenie mogło się zakończyć o wiele tragiczniej.

Zgłoś
nano50 2018-03-17, 23:57 6
Abraxus napisał/a:

@up masz prawo jazdy????

Ty sobie żartujesz? Pieszy wymusił i to na chamskiego. Choćbyś jechał 30 i uważał jak poj🤬y to byś nie wyhamował. Nie ma takiego przepisu, który daje pierwszeństwo pieszemu. Kierowca może się zatrzymać przed przejściem, jednakże nie ma takiego obowiązku. Kierowca ma obowiązek zachować szczególną ostrożność, a pieszy ma pierwszeństwo znajdując się na pasach, NIE może wkraczać na nie, kiedy do pasów zbliża się samochód. Pieszy wymusił i spowodował wypadek. Problemem jest fakt, że obowiązek zachowania szczególnej ostrożności i fakt utraty zdrowia u pieszego jest choro brany pod uwagę w tym kraju i zamiast doj🤬 karę pieszemu to się kierowców ściga.

podpis użytkownika

Konto nowe, użytkownik stary.
Gdziekolwiek idziesz, idź z całym swoim sercem.
Zgłoś
pEnduzul 2018-03-17, 23:58
Wytarczyło intro i juz wiadomo ze bedzie grubo, kierwocy z rejestracją SWD (Wodzisław Śląski) to najgorsi kierowcy w polsce. Wystarczy pojezdzić troche po tamtej okolicy, Wodzisław/Jastrzębie, tam ludzie mają własne przepisy, a ponadto istnieje tam jakiś dziwny kult myjni samochodowych, zawsze kolejka i ludzie myją czyste auta bo przejechali 5km z domu na myjnie.
Zgłoś
wzl_1946 2018-03-18, 0:26 1
@nano50

Pieszy wymusił? Jesteś debilem, czy debila udajesz?
Zgłoś
SanicHegehog 2018-03-18, 0:49 2
wzl_1946 napisał/a:

K🤬a kolejny debil. Pieszy się wp🤬lił na przejście jakby wchodził do siebie do domu. Auto zauważył metr od krawężnika, jak już dawno na zebrze był. Zero patrzenia lewo/prawo/lewo, którego kiedyś w przedszkolu uczyli. Włazi prosto pod koła na zasadzie "na przejściu nieśmiertelny jestem", a przepisy mówią wyraźnie o tym, że pieszy ma tak nie robić.

Żadnej refleksji, że jak we mnie auto p🤬lnie, to mnie połamie, może na wózek wyśle, a facet będzie miał najwyżej maskę do pomalowania. C🤬j z tym, że pójdzie siedzieć albo dostanie zawiasy, skoro ja mogę wylądować w kostnicy.

Nawet jeśli się założy, że kierowca zap🤬la (a to się zdarza, nie oszukujmy się), to jakim trzeba być k🤬a młotem, żeby sądzić, że auto wyhamuje w miejscu albo, jeszcze gorzej, nie brać tego, że może zap🤬lać w ogóle pod uwagę?
Zgłoś
nano50 2018-03-18, 1:08 2
wzl_1946 napisał/a:

@nano50

Widzę kolega z tych ynteligentów, co uważają, że kierowca ma jakiś obowiązek się zatrzymywać przed przejściem. Wyrzuć prawko do śmietnika, albo nigdy nie rób. Przechodzień wp🤬lił się centralnie przed maskę nie dając kierowcy żadnych możliwości manewru, a debile jeszcze go bronią.

podpis użytkownika

Konto nowe, użytkownik stary.
Gdziekolwiek idziesz, idź z całym swoim sercem.
Zgłoś
TłustyManat 2018-03-18, 1:14
Tak to widze:

podpis użytkownika

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*
Zgłoś
Konto usunięte 2018-03-18, 16:58
mi to wygląda na próbę wymuszenia kasy z ubezpieczalni
Zgłoś
Wiewór 2018-03-18, 17:01
Nie ma winy pieszego. Całkowita wina kierowcy.

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
Sabat66 2018-03-19, 18:07
sqolik napisał/a:

Abraxus napisał/a:

@up masz prawo jazdy????

Tak, a co, chcesz pożyczyć?

Ni kłócić się, mogę wam obydwu wydrukować.
Zgłoś