niski przelot starszym samolotem DC 3 (lata jego produkcji to okres przedwojenny i sama II wojna), więc maszyna bez zbędnych kontrolujących wysokość komputerów.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2025-12-08, 18:26
kkndkkndkknd napisał/a:
, więc maszyna bez zbędnych kontrolujących wysokość komputerów.
No właśnie, jeszcze by się darła bezczelnie "pull up! pull up!" albo "terrain ahead" i na co to komu? Nie będzie mi tu wmawiać, że mam za blisko brzozy.
Cytat:
Jak już to C-47 Skytrain, DC-3 to wersja cywilna a tu jak byk masz kamuflaż wojskowy.
Czyli pospolita "Dakota"
Ano, fejk. Aby to uwiarygodnić proponuję wejść na kanał autora. Wszystkie filmiki nagrywane w jakości HD1080 i akurat niewiarygodnie niski przelot nagrał Nokią 3310
@mrlewy
Ponadto, postanowiłeś skopiować komentarz z joemonstera żeby było wiarygodniej
Ponadto, postanowiłeś skopiować komentarz z joemonstera żeby było wiarygodniej
BongMan napisał/a:
Choćby dopłacali, to bym nie wsiadł do takiego gruchota.
Boś burak i ignorant.
DC3ki zrewolucjonizowały świat transportu powietrznego w latach 30/40 ubiegłego wieku.
To, że dziś możesz sobie wykupić lastminyt, w 2h dolecieć do Egyptu albo innych Tunezjów i cebulować zagramanicom zawdzięczasz między innymi temu Douglasowi.
BongMan napisał/a:
Znam wielu ludzi, którzy zapłaciliby masę pieniędzy, żeby przelecieć się Dakotą. Właśnie z tego typu samolotu skakali amerykańscy spadochroniarze podczas IIWŚ i jest to taka klasyka w samolotach jak Ford Mustang wśród samochodów.
BongMan napisał:
No widzisz Bongomanie, a prezydent musiał gratem...
No widzisz Bongomanie, a prezydent musiał gratem...
Proponuje dodać ten temat do zakładek... na wszelki wypadek żeby nie było.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie