Patrioci z grupy "Cichociemni" zniszczyli kolejny nielegalny pomnik chwalący morderców z Ukraińskiej Powstańczej Armii. Na pomniku znajdował się napis: W walce za wolność Ukrainy we wsi Wierzbica i z różnych oddziałów UPA zgineło ponad sto osób. Wieczna im pamięć.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2015-08-19, 13:05
@kenzol
Różnica jest taka że Orlęta Lwowskie broniły Lwowa przed Ukraińcami a UPA mordowała Polaków.(za nim zabijali , wydłubywali oczy, odcinali genitalia, ręce nogi,uszy, język, łamali kości itd itd)
konto usunięte
2015-08-19, 13:27
Aż specjalnie się wreszcie zarejestrowałem, żeby móc dać piwko
konto usunięte
2015-08-19, 13:35
Za walkę z UPA zawsze Piwko
A ja się zastanawiam czy to nie jeden z wielu przesiadujących na typ portalu kacapski trolek nie wrzucił by:
1. jeszcze bardziej nas wkurzyć na UPA i Ukraińców
2. rozpocząć między Polakami gównoburze, jak mamy to w zwyczaju
Pozdrawiam.
konto usunięte
2015-08-19, 14:37
zimny browar dla typa
Piękny granit, który w rozmaitych procesach geologicznych powstawał miliony lat, został wycięty po to, aby ktoś wygrawerował na nim gówno o treści: "W walce za wolność Ukrainy we wsi Wierzbica i z różnych oddziałów UPA zgineło ponad sto osób. Wieczna im pamięć."