Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:48
andrzejrobert75 2020-12-29, 18:41
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-12-29, 18:50
bloodwar napisał/a:

Setki godzin treningu nie są potrzebne "cywilnemu" kierowcy który i tak mało kiedy ma okazję widzieć taką drogę jak na filmiku, większość jak ma gdzieś jechać w taką pogodę to rezygnuje jeżeli nie musi nigdzie pilnie jechać to odkłada na później a nawet jeżeli pojadą to jadą połowę tej prędkości co na filmiku i żaden poślizg im nie grozi

Dokładnie. Jak nie muszę to nie jadę.
I sam wiem, że nie trzeba mieć jakiś kursów, by wyjść z poślizgu. Miałem kilka sytuacji, gdyby nie moje podświadome działanie, byłoby kiepsko. Nikt kontrowania mnie nie uczył, a kilkakrotnie uratowało mnie to przed wypadkiem. Może to zależy od człowieka...
Zgłoś
bloodwar 2020-12-29, 19:47
aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:

Dokładnie. Jak nie muszę to nie jadę.
I sam wiem, że nie trzeba mieć jakiś kursów, by wyjść z poślizgu. Miałem kilka sytuacji, gdyby nie moje podświadome działanie, byłoby kiepsko. Nikt kontrowania mnie nie uczył, a kilkakrotnie uratowało mnie to przed wypadkiem. Może to zależy od człowieka...

Kiedy przeanalizuje się większość takich filmików z wypadków po poślizgu to dochodzi się do wniosku, że to nie niedostateczny poziom skilla zabija tylko zabija absolutny BRAK skilla - przeważnie prędkość przekraczająca dwu czy nawet trzykrotnie tą bezpieczną do jazdy, hebel w podłogę w momencie poślizgu (licząc na to, że przecież skoro hamulec służy do hamowania to jak się wciśnie go do oporu w poślizgu to się zahamuje, prosta logika , szarpanie kierownicą w przypadkowym kierunku albo wprost przeciwnie - puszczenie jej i zasłonięcie oczu dłońmi w pozycji "niech się dzieje wola nieba - z nią się zawsze zgadzać trzeba!". Dlatego właśnie osoby z niewielką wiedzą o poślizgach wychodzą z nich zwycięsko a przegrywają dwa typy: kozaki (myślące, że mają super skilla bo raz piłowali Golfa na ręcznym na parkingu) i kompletne życiowe niedojdy (głównie kobiety i starsi ludzie)
Zgłoś
Rozjebie 2020-12-29, 22:49 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2020-12-30, 9:15
bloodwar napisał/a:

...hebel w podłogę w momencie poślizgu (licząc na to, że przecież skoro hamulec służy do hamowania to jak się wciśnie go do oporu w poślizgu to się zahamuje, prosta logika...)

Kiedyś widziałem akcję, jak gościu na łuku go zaczęło fajtać, idiota hebel w podłogę i po nim, rów zaliczony. Jak już zatrzymał się w tym rowie, to jeszcze kilka sekund stop się palił... Na moje pytanie, czemu hamował w poślizgu... "Panie, bo noga to sama do hamulca idzie".
Zgłoś
Bartas1992PL 2020-12-30, 11:11
Zgłoś
RAZAK 2020-12-30, 14:05
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2020-12-30, 14:47
Zgłoś
Sramnawas 2020-12-30, 23:48
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem