Cukrzyca jest to przewlekła choroba metaboliczna charakteryzująca się niedoborem lub nieprawidłowym działaniem insuliny czego skutkiem jest podwyższony poziomu glukozy we krwi. Diabetyk, osobą chorującą na cukrzycę.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
50 minut temu
cukrzyca ewidentnie- moja Ś.P babcia to miała. 2-ie szity straciła i pazokcie obgryzała. Cierpiętnica ;/ Z Wami sie mogę podzielić
To nie jest stopa cukrzycowa, noga gnije, i mogą palce odpaść. Charakteryzuje się zwykle żółtą barwą i dziurą na podeszwie stopy coś jak martwica. A to jest coś innego.
Mam CT1 więc jestem na bieżąco.
freaky napisał/a:
Przy tak zaawansowanej stopie cukrzycowej byłyby już chyba widoczne ślady martwicze tkanki. To może być równie dobrze słoniowacizna limfatyczna.
No proszę ilu tutaj lekarzy jest. A pod gabinetem kolejka bo siedzi jeden z drugim i diagnozy stawiają, sadoloporady
To nie jest żadna cukrzyca tylko starzy tego czegos byli rodzeństwem.
Halman napisał/a:
nagrywasz ludzi w publicznych toaletach i ci się taki kwiatek trafił?
te nagraj swoja starą, będzie materiał na harda . podobno masz profi sprzęt.
freaky napisał/a:
Przy tak zaawansowanej stopie cukrzycowej byłyby już chyba widoczne ślady martwicze tkanki. To może być równie dobrze słoniowacizna limfatyczna.
Albo po prostu palce sobie odmroził po pijaku.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie