No cóż - nowa podstawa programowa i od nowa się muszę matematyki uczyć. Ktoś ogarnia to zadanie?
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2012-09-15, 16:56
przeca to są zadania dla młodych lemingów:
wzrost wynagrodzeń wynosi 1%, inflacja 5% bezrobocie 18%, z polski wyemigrowało za chlebem 5mln ludzi. Co się dzieje?
odp. cud gospodarczy
Luis
2012-09-16, 1:06
mhm, cegła waży kilogram i pół cegły, jak długo będzie stawiany budynek 2 piętrowy przy uwzględnieniu średniej ceny piwa w sklepiku u pani Krysi :]
a Marta ma 3,8 lat
konto usunięte
2012-09-16, 16:01
Myślę, że odpowiedź brzmi 'więcej'
konto usunięte
2012-09-17, 11:19
Po prostu wszystkich danych nie widzimy i tyle. Czepiacie się!
w tej książce zadania z wężykiem są nie do rozwiązania
makabrax napisał/a:
mhm, cegła waży kilogram i pół cegły, jak długo będzie stawiany budynek 2 piętrowy przy uwzględnieniu średniej ceny piwa w sklepiku u pani Krysi :]
a Marta ma 3,8 lat
idac twoim tokiem rozumowania, marta ma 3.75 lat (3 lata i 9 miechów) ; ]
ale pewnie tu nie o to chodzi
Stefek z kotem ważą 18kg. Kot to 12kg maine coon a Stefek pochodzi z Etiopii. I wszystko jasne.
... Mam wrażenie, że same gimbusy tu siedzą... przecież nie widac treści zadania, tylko pytanie. W treści tego zadania jest napisane ile kg miesięcznie przybiera na wadze dziecko...
mam chrześniaka Marcela i wydaje mi się rzeczywiście że jest pedałem... dzięki koleś
I stado baranów z sadola nie skumało że chodzi o zadanie z Martą a nie ze Stefkiem, które jest na zdjęciu widoczne od płowy.