Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Elektro-Mech 2020-06-01, 20:20 2
DzidaZawodnik napisał/a:

Kołpaki szły do wyj🤬ia, więc dlaczego miałaby ich ni epołamać dla filmiku?
Ludzie codziennie wrzucają na swojego instagrama filmiki jedzenia na talerzu w nadzieji, że przybędzie im widzów i ni ebędą musieli chodzić do pracy.
Zrozumcie, że debile uwielbiają oglądać większych debili od siebie, żeby poczuć się lepiej, a te filmiki są odpowiedzią przedsiębiorczych ludzi na gigantyczną podaż.
Przepraszam, że burzę waszą błoga nieświadomość.

popyt*, panie 'biznesmen'.
Zgłoś
Konto usunięte 2020-06-01, 20:50
Który producent samochodów daje taki zajebisty klucz do kół?
Zgłoś
Rick83 2020-06-01, 20:54 4
Były fajne kołpaki a teraz chce mieć takie gówno z hipermarketu za 10zł, które na pierwszym zakręcie samo odpadnie. Cóż kobieta, nie człowiek.
Zgłoś
rojekbuk 2020-06-01, 21:02 1
Co jak co, ale miała porządne kołpaki z porządnego materiału, nie gówno za 50 zł pękające od powietrza
Zgłoś
pawel1024 2020-06-01, 21:06
white trash
Zgłoś
syngaja 2020-06-01, 21:13
Tyle razy już debili oglądałem, że znudziło mi się na nich patrzeć.
Zgłoś
Flodzia 2020-06-01, 21:20 2
syngaja napisał/a:

Tyle razy już debili oglądałem, że znudziło mi się na nich patrzeć.

Musiałeś za często gapić się w lustro.
Zgłoś
Herhard 2020-06-01, 21:23
Tak to jest jak żarcie z maca wyżera ci mózg.
Zgłoś
raven00 2020-06-01, 21:28
Pajan napisał/a:

Ale to jest tępe stworzenie .

ale za to silne
Zgłoś
bodzio667 2020-06-01, 22:35
A tak serio, to jak można włożyć plastik pomiędzy śrubę i felgę? Jeśli śruba nie jest stożkowa? To chyba niepoważne... Oświećcie mnie, wszystkowiedzący Sadolowie.

podpis użytkownika

Tak właśnie myślałem...
Zgłoś
Sol 2020-06-01, 22:51
bodzio667 napisał/a:

A tak serio, to jak można włożyć plastik pomiędzy śrubę i felgę? Jeśli śruba nie jest stożkowa? To chyba niepoważne... Oświećcie mnie, wszystkowiedzący Sadolowie.

W niektórych autach po prostu tak jest, że kołpaki są przykręcane, nie da się tego zrobić ot, tak sobie.

podpis użytkownika

Sickening, weakening don't let another somber pariah consume your soul
You need straightening, toughening
It takes a bit of dark to rekindle the fire burning in you
Ignite the fire within you
Zgłoś
35i 2020-06-01, 23:56
bodzio667 napisał/a:

Śruba do koła ma między gwintem a sześciokątem na klucz stożek, który wystaje ponad felgę po dokręceniu. Na ten stożek załapuje się kołpak. Kołpak ma dwa otwory większe, przez które się załapuje koło bez kołpaka i dwa otwory mniejsze, gdzie załapuje się śruby razem z felgą i kołpakiem. Przykład dotyczył kół czterośrubowych, przy nakrętkach i szpilkach sytuacja jest podobna. Nakrętki też mają stożek. Może też być tzw. kula zamiast stożka, ale to są szczegóły.
Zgłoś
Rxet 2020-06-02, 0:02
bodzio667 napisał/a:

Zacznijmy od tego że ten pojazd nie ma śrub a szpilki na stałe zamontowane w piaście. Podejrzewam że ktoś założył specjalnie wyprofilowane nakrętki aby ktoś dłużej musiał się męczyć z kradzieżą pod sklepem. Np:

Swoją drogą ciekawi mnie jej reakcja gdy zobaczyła że jej kołpaki za 3$ nie trzymają się tych wyprofilowanych felgach strukturalnych.
Zgłoś
35i 2020-06-02, 0:09
Rxet napisał/a:

Zacznijmy od tego że ten pojazd nie ma śrub a szpilki na stałe zamontowane w piaście. Podejrzewam że ktoś założył specjalnie wyprofilowane nakrętki aby ktoś dłużej musiał się męczyć z kradzieżą pod sklepem. Np:
Swoją drogą ciekawi mnie jej reakcja gdy zobaczyła że jej kołpaki za 3$ nie trzymają się tych wyprofilowanych felgach strukturalnych.

Co to jest? Jakieś źródło?
Zgłoś
Rxet 2020-06-02, 0:52
35i napisał/a:

Co to jest? Jakieś źródło?

Auto - Ford Fusion wersja US

Co do zdjęcia nakrętek wrzuciłem pierwsze lepsze podobne jak by ktoś miał za dużo wolnego czasu i chciał sobie takie coś zamontować to i miał by czas na znalezienie owych nakrętek pasujących do jego pojazdu.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie