O tych niby uchodzcach mam takie samo zdanie jak ten abra costam, znaczy ze nie popieram tego.
pisze tutaj w wiekszosci o Turkach Niemeieckich, ale znam tez niemcow pochodzenia tunezyjsckiego czy marokanczykow. Wszyscy to obywatele Niemiec, obchodzili ramadan itp, no i maja te soja prace szkoly itp, ci w moim wieku urodzili sie w Niemczech, w ogole wiekszosc to od przynajmniej jednego pokolenia tu jest a sa normalnymi milymi ludzmi ktorych moge ustawic na rowni z Niemcami czy Polakami jakich znam. Poprostu jak by to byla jedna narodowsc polacy niemcy turcy... Napewno sa jakies ektremalne przypadki, wiem ze jest problem z imigrantami i niektorzy sa niebzepieczni, ale ja nie spotkalem jeszcze kogos podejrzanego.
Ci co mieszkaja od przynajmniej jednego pokolenia w Niemczech jak Turcy, tak jak pisałem to V kolumna Erdogana. Ich ojczyzna jest Turcja, w Niemczech tylko mieszkaja. Widac to było jak mniejszość Turecka wystapiła przeciw kanclerz jak ta słusznie oskarzyła Erdogana. Turcy sa silnie powiazani emocjanalnie ze swoja ojczyzna, nawet w drugim pokoleniu.
Nie jest tajemnica że turecki wywiad werbuje wsród nich agentów i moze liczyc na zorganizowane grupy ktore na razie protestuja, ale kto wie co beda robić w przyszłości. A to ze się do ciebie usmiechaja i sa mili, znaczy że nic o nich nie wiesz. W pewnym sesie Turków szanuje sa wierni swojemu panstwu(Turcji), nie zatracili tożsamości narodowej na obczyźnie i potrafia wykorzystać słabość gospodarza , ale wiekszej grupy nie chciałbym w Polsce.
To ze sie do mnie usmiechaja na pewno nie znaczy ze nic o nich nie wiem bo to dobrzy kumple... ci w moim wieku bardziej traktuja sie juz jakby niemcami byli, nawet kilku 30 latkow co jezdzi mercedesami, perfekt niemiecki i ze on jest niemiec.. ale takich calkiem turkow o jakich piszesz tez widac.. napewno nikt nikomu krzywdy nie zrobi
W sumie rodzac sie w niemczech maja prawo uwarzac sie za niemca, ale wiekszosc sie nie uwaza oczywiscie
No nic gratuluje samopoczucia i beztroski, ja w Polsce wole byc gospodarzem i jak ktos nie potrafi sie dostosowac to za wszasz i kop na drogę. Nie wyobrażam sobie sytuacji by Ukraincy protestowali przeciw posunieciom polskiego rzadu, tak jak Turcy, zwlaszcza ze akurat kanclerz wtedy miala racje.
Uwielbiam te wasze polityczne i religijne gównoburze, myślę że admini powinni założyć park rozrywki w którym byłby Bar pod P🤬dą w którym siedzieliby Abraxus, Velture, Eturlev, Jaszczuro, TB303, Hal, janlew i poligon, piliby wódkę i kręciliby gównoburzę ku uciesze publiczności a admini sprzedawaliby bilety a Człowiek Skorupiak opowiadałby jak służył z nimi w Armii Napoleona (oczywiście tylko w swoim umyśle).