Główna Poczekalnia (5) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Nowoczesna Szwecja
Wiewór • 2018-08-31, 11:46
Prosty komiks wyjaśniający jak jeden z krajów będący kiedyś niemal rajem na Ziemi, przodujący nauką we wszystkich dziedzinach, zaawansowaną technologią, bezpieczeństwem i jakością życia wdrożył plan swojego upadku w dwa pokolenia.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wiewór 2018-08-31, 15:05 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2018-08-31, 15:11 4
komin321 napisał/a:

O tych niby uchodzcach mam takie samo zdanie jak ten abra costam, znaczy ze nie popieram tego.
pisze tutaj w wiekszosci o Turkach Niemeieckich, ale znam tez niemcow pochodzenia tunezyjsckiego czy marokanczykow. Wszyscy to obywatele Niemiec, obchodzili ramadan itp, no i maja te soja prace szkoly itp, ci w moim wieku urodzili sie w Niemczech, w ogole wiekszosc to od przynajmniej jednego pokolenia tu jest a sa normalnymi milymi ludzmi ktorych moge ustawic na rowni z Niemcami czy Polakami jakich znam. Poprostu jak by to byla jedna narodowsc polacy niemcy turcy... Napewno sa jakies ektremalne przypadki, wiem ze jest problem z imigrantami i niektorzy sa niebzepieczni, ale ja nie spotkalem jeszcze kogos podejrzanego.

Ci co mieszkaja od przynajmniej jednego pokolenia w Niemczech jak Turcy, tak jak pisałem to V kolumna Erdogana. Ich ojczyzna jest Turcja, w Niemczech tylko mieszkaja. Widac to było jak mniejszość Turecka wystapiła przeciw kanclerz jak ta słusznie oskarzyła Erdogana. Turcy sa silnie powiazani emocjanalnie ze swoja ojczyzna, nawet w drugim pokoleniu.

Nie jest tajemnica że turecki wywiad werbuje wsród nich agentów i moze liczyc na zorganizowane grupy ktore na razie protestuja, ale kto wie co beda robić w przyszłości. A to ze się do ciebie usmiechaja i sa mili, znaczy że nic o nich nie wiesz. W pewnym sesie Turków szanuje sa wierni swojemu panstwu(Turcji), nie zatracili tożsamości narodowej na obczyźnie i potrafia wykorzystać słabość gospodarza , ale wiekszej grupy nie chciałbym w Polsce.
Zgłoś
konto usunięte 2018-08-31, 15:28
poligon6 napisał/a:

Ci co mieszkaja od przynajmniej jednego pokolenia w Niemczech jak Turcy, tak jak pisałem to V kolumna Erdogana. Ich ojczyzna jest Turcja, w Niemczech tylko mieszkaja. Widac to było jak mniejszość Turecka wystapiła przeciw kanclerz jak ta słusznie oskarzyła Erdogana. Turcy sa silnie powiazani emocjanalnie ze swoja ojczyzna, nawet w drugim pokoleniu.

Nie jest tajemnica że turecki wywiad werbuje wsród nich agentów i moze liczyc na zorganizowane grupy ktore na razie protestuja, ale kto wie co beda robić w przyszłości. A to ze się do ciebie usmiechaja i sa mili, znaczy że nic o nich nie wiesz. W pewnym sesie Turków szanuje sa wierni swojemu panstwu(Turcji), nie zatracili tożsamości narodowej na obczyźnie i potrafia wykorzystać słabość gospodarza , ale wiekszej grupy nie chciałbym w Polsce.

To ze sie do mnie usmiechaja na pewno nie znaczy ze nic o nich nie wiem bo to dobrzy kumple... ci w moim wieku bardziej traktuja sie juz jakby niemcami byli, nawet kilku 30 latkow co jezdzi mercedesami, perfekt niemiecki i ze on jest niemiec.. ale takich calkiem turkow o jakich piszesz tez widac.. napewno nikt nikomu krzywdy nie zrobi
W sumie rodzac sie w niemczech maja prawo uwarzac sie za niemca, ale wiekszosc sie nie uwaza oczywiscie
Zgłoś
konto usunięte 2018-08-31, 15:37 2
komin321 napisał/a:

To ze sie do mnie usmiechaja na pewno nie znaczy ze nic o nich nie wiem bo to dobrzy kumple... ci w moim wieku bardziej traktuja sie juz jakby niemcami byli, nawet kilku 30 latkow co jezdzi mercedesami, perfekt niemiecki i ze on jest niemiec.. ale takich calkiem turkow o jakich piszesz tez widac.. napewno nikt nikomu krzywdy nie zrobi
W sumie rodzac sie w niemczech maja prawo uwarzac sie za niemca, ale wiekszosc sie nie uwaza oczywiscie

No nic gratuluje samopoczucia i beztroski, ja w Polsce wole byc gospodarzem i jak ktos nie potrafi sie dostosowac to za wszasz i kop na drogę. Nie wyobrażam sobie sytuacji by Ukraincy protestowali przeciw posunieciom polskiego rzadu, tak jak Turcy, zwlaszcza ze akurat kanclerz wtedy miala racje.
Zgłoś
konto usunięte 2018-08-31, 15:43
poligon6 napisał/a:

No nic gratuluje samopoczucia i beztroski, ja w Polsce wole byc gospodarzem i jak ktos nie potrafi sie dostosowac to za wszasz i kop na drogę. Nie wyobrażam sobie sytuacji by Ukraincy protestowali przeciw posunieciom polskiego rzadu, tak jak Turcy, zwlaszcza ze akurat kanclerz wtedy miala racje.

No ale turcy w Niemczech juz bardzo dlugo sa, z jedenj strony gdy maja niemieckie obywatelstwa to czuja ze moga to co niemcy a z drugiej uwazaja sie za turkow.. Ukraincy chyba kilka lat dopiero
Zgłoś
banerr 2018-08-31, 17:00 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2018-08-31, 22:03 1
Adminy jak widać zrobiły czystkę, widać trzeba pisać zamiast pustynne pastuchy, "lekarze i inrzynierzy".
Zgłoś
Sosna84 2018-08-31, 23:05 5
Zgłoś
Machol 2018-08-31, 23:52
Zgłoś
a2711817 2018-09-01, 0:36 5
Spokojnie, mają narodowego bohatera, on ich ocali

Zgłoś
konto usunięte 2018-09-01, 15:54
krasnal_hałabała napisał/a:

Uwielbiam te wasze polityczne i religijne gównoburze, myślę że admini powinni założyć park rozrywki w którym byłby Bar pod P🤬dą w którym siedzieliby Abraxus, Velture, Eturlev, Jaszczuro, TB303, Hal, janlew i poligon, piliby wódkę i kręciliby gównoburzę ku uciesze publiczności a admini sprzedawaliby bilety a Człowiek Skorupiak opowiadałby jak służył z nimi w Armii Napoleona (oczywiście tylko w swoim umyśle).

No nie ukrywam, że poszedłbym na to. Gdyby mi dodatkowo jeszcze za to płacili... Raj na ziemi
Zgłoś
marecky86 2018-09-01, 17:39
Mówcie co chcecie, ale za kilka/naście lat Breivik zostanie okrzyknięty prorokiem, wypuszczony z więzienia i zostanie wybrany na nowego króla Szwecji...
Zgłoś
konto usunięte 2018-09-03, 0:36 1
Zgłoś
konto usunięte 2018-09-03, 22:06
@freaky ale my mamy ukraińców
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem