Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 57 minut temu
🔥 Drift bmw po polsku - teraz popularne
O krok od wypadku
Ryzuald • 2013-08-21, 14:53
O włos od tragedii – te słowa najlepiej oddają sytuację na drodze krajowej nr 45, nagraną przez naszego czytelnika. W materiale wideo widać, jak kierowca fiata punto podczas wyprzedzania omal nie zderza się czołowo z nadjeżdżającym z naprzeciwka fiatem doblo.

Niebezpieczna sytuacja miała miejsce w poniedziałek około 19:30 na drodze z Opola do Krapkowic, na wysokości Dąbrówki Górnej, kilka kilometrów od zjazdu na autostradę A4. Na filmie widać, jak kierowca punto, na prostej drodze wykonuje wyraźnie spóźniony manewr wyprzedzania i w ostatniej chwili ucieka z powrotem na swój pas, o centymetry mijając się z jadącym z naprzeciwka doblo.

Źródło: www.24opole.pl

Według mnie kierowca punciaka popisał się debilizmem w czystej postaci, za takie coś powinni mu prawo jazdy zabrać dożywotnio i jednego matoła mniej na drodze. Nic go nie usprawiedliwia...

Jak c🤬jowe to:
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-22, 6:53 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
LaBomba 2013-08-22, 7:08 1
Hahahahaha ale dostała gonga w zęby
Zgłoś
zonk 2013-08-22, 9:34 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-22, 10:50
Gość z punto chyba znudzony życiem. Nie dość że idzie na czołowe to jeszcze podczas wyprzedzania zjeżdża maksymalnie na lewo. Co by przypadkiem nie rysnąc tego wyprzedzanego.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-22, 11:29 3
luki_wch napisał/a:

Autor chyba bardzo mało podróżuje po polskich drogach, bo takie akcje to codzienność (szczerze, te nagranie to prawdziwy lajt). Ja osobiście widziałem po 2-3 auta lecące na czołówkę... A to jest nic nadzwyczajnego na naszych pięknych i bezpiecznych drogach...

No niestety, pchanie się na czołówkę albo trzeciego to normalka.
Np. sytuacja ze wczoraj (materiał własny):

Zgłoś
konto usunięte 2013-08-22, 11:32 2
Zgłoś
Schabik 2013-08-22, 11:38
Gdańsk Spacerowa - takie rzeczy to normalka A ostatnio widziałem jak na Czyżewskiego koło AWFu cwaniaczek w jakimś kabrio mercedesie poszedł na czołówkę z ciężarówką i ledwo zdążył, bo go wyprzedzany samochód wpuścił przed siebie.
Zgłoś
Warchlak_Gwidon 2013-08-22, 12:49
@vede na tej drodze to normalka bo szeroka jest
Zgłoś
adamov 2013-08-22, 14:16
To jest punto więc statystycznie 80 lub 90% szansy, że prowadziła kobita.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-22, 15:32
oj tam - miał sporo miejsca i utwardzone pobocza ...

tutaj Litwin wymusza na NORMALNEJ drodze - zaczyna swój manewr na zakazie widząc, że z naprzeciwka już jedzie auto (które niemal musiało się zatrzymać). Zaś driver Toyoty zjeżdża na swój pas w ostatnim momencie. Polecam oglądać w jakości HD i delikatnie przyciszyć głośność

numery Litwina: GTO 986, numery srebrnej Toyoty: BWM50MV
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-22, 17:09
To ja dodam jeszcze od siebie że sporo podróżuje po kraju w trasach. I takie wyprzedzanie, zapieprzanie po 80 w miejscowościach itp. powodują że na trasie 400km jesteśmy ok 12 minut wcześniej. Warto? Moim zdaniem nie. Wiadomo że jak jest jakaś zawalidroga to się wyprzedza jeżeli można i są do tego warunki.

Ostatnio jegomość w jakimś mercie wyprzedzał jak się dało. Po ciągłych, na krzyżówkach. A spotkaliśmy się kilka km dalej na światłach w jakiejś miejscowości. Ja za to jechałem na luzie i przepisowo. Więc wielokrotnie się przekonałem że nie warto ryzykować tam gdzie nie ma do tego warunków.
Zgłoś
links2 2013-08-22, 17:43 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-22, 18:40
"Punto pojemność 1.1, rocznik 1-9-9-7."
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem