“ Niemiec, Francuz i Ż__ mieli za zadanie uprasować koszulę, zjeść bochenek chleba i wydymać kobitkę. Wszystko w 7 minut. Pierwszy wyszedł Niemiec. Zaczął prasować koszulę. Uprasował, ale czasu wystarczyło mu zaledwie na kilka kęsów chleba. Francuz zdążył wydymać kobitkę i zjeść połowę bochenka. Ż__ kazał kobicie prasować koszulę, a dymając ją od tyłu, zjadł spokojnie chlebek. 7 minut wystarczyło i wygrał! Na konferencji prasowej Niemiec powiedział: - U nas na pierwszym miejscu liczy się praca, później jedzenie. Jak zostanie trochę czasu, to się zabawiamy. - Dla nas ważna jest zabawa – oświadczył Francuz. Potem należy pojeść frykasów a na końcu popracować. Ż__ zaś wyznał: - U nas jest takie powiedzenie: jeśli nie wydymasz tego, co na ciebie pracuje, to jeść nie będziesz… ”
Umarł król, niech żyje król
Jakby to miało cokolwiek zmienić..
Cieszycie się, że umarł, a nawet do głów Wam nie wpadnie, że na jego miejsce jest kolejka innych mu podobnych. Przyroda nie znosi pustki.
Wyzywacie innych od Ż__ów, a ja mam dwa pytania:
1. Jak Was w życiu Ż__zi skrzywdzili, że ich tak nienawidzicie?
2. Narzekacie na Ż__ów, że złodzieje i w ogóle wszystko, co najgorsze, a oni tak naprawdę są przedsiębiorczy, stosują zasadę dywersyfikacji kapitału, przekazują wiedzę kolejnym pokoleniom itp. A "Polacy" zamiast sami ciężko pracować na siebie, ałą energię przeznaczają na narzekanie, obwinianie za całe zło, jakie ich spotyka, innych oraz życzenie innym źle w myśl zasady "Panie Boże, spraw, aby sąsiadowi krowa padła, jak i mi umarła". Czy naprawdę jesteście tak małostkowi?
Miło, wzrosłem o 1 pozycję na liście najbogatszych ludzi, teraz juz nie jestem 984783937659376690 tylko 984783937659376689 (:
Aj waj !
Polacy wy będziecie jeszcze płakać po Davidzie.
Szalom !
BKKW, po prostu nie chce mi się tracić czasu na takiego barana.