Jeżeli nie interesuje Cię obróbka CNC, omiń ten temat.
Zapewne jest wiele osób które tez lubią patrzeć na tego typu zabiegi, więc postanowiłem zebrać kilka filmów
Liczę na piwo za cycuszki
EDIT:
Oczywiście mowa o takim 'w pubie'
Enjoy.!
W................k
2012-11-30, 23:12
Toczyłbym.
Mechatronik specjalizacja obrabiarki CNC
Hmm a wyobrazacie sobie napisac programik G kodem z palca na tą twarz? Na auto (choć wątpie) bylbym w stanie cos sklecic - zwlaszcza obróbke zgrubną. Bez komputerów teraz ani rusz - jak takie cudo zwymiarowac? suwmiarką ?
Zreszta na 5 osiówki za cienki jestem w uszach - chyba wyobrazni mi brakuje przestrzennej
melemele89- bo roznica jest miedzy guzikowym a programista operator, w tym ogloszeniu pewnie do zielonego potrzebuja. lux temat, pokazcie filmik z jakims decklem maho z 2012. takie detale na mazatrolu moglyby 6 zmian isc, a z palca pisac to mozg by po pierwszym miesiacu pisania przetal reagowac
na c🤬j komu metalowy kask albo miłka do nogi?
Prywatne zbiory. Główka po wstępnej obróbce
Z wielką przyjemnośćią ogłądałem te filmiki. Mega browar!
beczka PIVA zasłużona - jak masz więcej to wrzucaj
Operator obrabiarki ma za zadanie tylko włożyć materiał do obrabiarki,włączyć program,po obróbce wyciągnąć produkt i tak dalej do fajrantu,najtrudniej jest napisać program do do obrabiarki,ale za to bardzo dobrze płatny.
podpis użytkownika
Kobiece piersi wypełnione są marzeniami.
m................p
2012-12-01, 12:39
Jeśli chcecie więcej, google video -> CNC
Zajebista sprawa jestem w 1 technikum profil programisty technolog cnc i była to moją najlepsza podjęta decyzja w życiu.Tylko słabo uczą bo jak na razie to potrafię ustawić punkt zerowy
skwarkomen1 napisał/a:
Zajebista sprawa jestem w 1 technikum profil programisty technolog cnc i była to moją najlepsza podjęta decyzja w życiu.Tylko słabo uczą bo jak na razie to potrafię ustawić punkt zerowy
To polecam kurs w firmie start CNC z Gliwic - po 5 dniach umiem ciut wiecej niz ustawic punkt zerowy
skwarkomen1-to dopiero poczatki, w kolejnych klasach, material pojdzie do przodu, z tego co widze,dominujacym systemem jest fanuc,przynajmniej w usa.
ja się uczyłem na sinumeriku jeszcze jest haidi i wiele innych ale jak opanuje początki to w innych systemach wygląda wszystko podobnie. polecam jakiegoś mts-a pomaga czegoś się nauczyć na początek choć to zabytek
"Wydłubać odrobinkę brązu z rowka" zyskuje zupełnie nowe znaczenie
fanuc jest podobny do sinumerika bo w heidenhainie jest inaczej, masz niktore gotowe bloki