📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:19

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@ Pan kapitan
Ty po prostu wierzysz, ale nie jesteś pewien. Zadajesz cały czas pytania, żeby udowadniać ci, że Bóg istnieje.
Ty po prostu wierzysz, ale nie jesteś pewien. Zadajesz cały czas pytania, żeby udowadniać ci, że Bóg istnieje.

Ulubiony temat do drwin: katolicy. A dlaczego? Bo oni nie oddadzą. Co innego muzułmanie, z nimi trzeba uważać, bo jeszcze łeb odetną. Znikną chrześcijanie, przyjdą brodaci panowie którzy wybiją wam z glowy żarty z religii.
Może istnieje jakiś bóg(Wszystko zależy od szerokości geograficznej;). Być może jestem wierzący w coś wyższego od ludzi i nazwijmy to bogiem. Jednak, nikt mi nie wmówi że jakiś gruby pederasta jest słowem bożym na ziemi. Żeby w coś wierzyć nie potrzeba mi świątyni ani kapłana.
Zadam teraz jedno pytanie i proszę o szczerą odpowiedź:
Jeżeli pojawiłby się teraz człowiek i oznajmił że jest synem bożym. Co by się stało?
Zadam teraz jedno pytanie i proszę o szczerą odpowiedź:
Jeżeli pojawiłby się teraz człowiek i oznajmił że jest synem bożym. Co by się stało?

luki211 napisał/a:
@ Pan kapitan
Ty po prostu wierzysz, ale nie jesteś pewien.
W co wierzę, albo czego nie jestem pewien?
luki211 napisał/a:
Zadajesz cały czas pytania, żeby udowadniać ci, że Bóg istnieje.
Zdanie bez sensu. Niech zgadnę: Katolik?
pyotreck napisał/a:
Ulubiony temat do drwin: katolicy. A dlaczego? Bo oni nie oddadzą. Co innego muzułmanie, z nimi trzeba uważać, bo jeszcze łeb odetną. Znikną chrześcijanie, przyjdą brodaci panowie którzy wybiją wam z glowy żarty z religii.
Czyli mamy rozumieć, że katolicy są super, bo nie mają w zwyczaju (przynajmniej ci europejscy) latać z maczetami za innowiercami.

Na takiej samej zasadzie moglibyśmy chwalić byłych zomowców bo nie byli tak brutalni jak ich rosyjscy koledzy.

@ Pan Kapitan - to argumentacja nie do pojęcia dla większości rzucających tu epitetami. Dla tych, co jednak coś próbują zrozumieć, choć jeszcze wierzą, polecam choćby wyłożenie w bardzo prosty, acz genialny sposób, przez Bertranda Russela. Prościej intelektualnych argumentów chyba nie da się podać na tacy...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie