Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Ochrona atakuje kibiców
konto usunięte • 2013-06-10, 14:27
Mecz: Miedź Legnica - Cracovia Kraków

Zaraz po zaprezentowaniu oprawy przez kibiców Cracovii na sektor wkroczyła ochrona z gazem i pałkami w celu spacyfikowania kibiców. Jak widać na filmie zaatakowane zostały również kobiety i dzieci.

Chwilę później ochrona zaatakowała również kibiców Miedzi Legnica w ich sektorze, a wychodzący ze stadionu kibice Cracovii mogli usłyszeć od policjantów w mundurach teksty takie jak: "je*ać ż__ów", "spotkamy się pod Wrocławiem".

I teraz uwaga! Cytat z jednego forum dotyczący tej sprawy: "Po meczu policja przekazała sprawę do prokuratury za bezpodstawne użycie siły przez ochronę."

Jak widać mamy w tym kraju policję i POlicję.
Zachowania ochrony nie mam nawet siły komentować. Dobrze, że zajmie się tym prokuratura.

Zgłoś
konto usunięte 2013-06-11, 12:23 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-11, 12:46 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
DuckDodgers 2013-06-11, 12:50 2
pelepele napisał/a:

Czy ktoś kiedyś przez nie zginął? Czy jakiś kibic zabił kogoś kiedyś racą? W czym one tak wam przeszkadzają jeśli odpalają je odpowiedzialne osoby i służą tylko do nadania kolorytu szarej jak sku***syn rzeczywistości polskiej piłki?

Pierwsze z brzegu bo mi się szukać nie chcę.
gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100504/SZCZECIN/249020816
Zgłoś
Ranger 2013-06-11, 12:59 2
Zgłoś
Kondra 2013-06-11, 13:12
Zgłoś
F.L. 2013-06-11, 13:28
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-11, 13:30 1
Nagle wszyscy są znawcami.. PIRO jest bezpieczne!
Zgłoś
Taumantis 2013-06-11, 13:35
Zgłoś
judasz1234 2013-06-11, 13:46
Napatalama napisał/a:

Nagle wszyscy są znawcami.. PIRO jest bezpieczne!

nagle sam jesteś znawcą
Zgłoś
Tomaszek666 2013-06-11, 13:55
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-11, 14:27
Zgłoś
MareKSG 2013-06-11, 17:24
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-11, 17:37
Enemoino napisał/a:

Postarałem się jak najlepiej wytłuścić moją odpowiedź ponieważ samemu pisząc posta nie zauwazyłeś że sam sobie odpowiedziałes . Więc prosze to jest Twoja odpowiedź.

Obrazek

No właśnie, też chętnie to podkreślę "ODPOWIEDZIALNE" osoby. Czy osoby należące do grup Ultras, które od ponad 10 lat (wtedy zaczęły powstawać pierwsze w pełni profesjonalne grupy ultras) odpalają pirotechnikę na stadionach są nieodpowiedzialne? Osoby, które odpaliły takich rac pewnie już tysiące w swoim życiu i wiedzą jak się z nimi obchodzić, żeby nie zrobić nikomu krzywdy to są nieodpowiedzialne osoby?
Stąd właśnie moje pytanie, dlaczego takie ODPOWIEDZIALNE osoby odpalające piro tak wam przeszkadzają?

Odniosę się jeszcze do czegoś - oczywiście zdarza się, że race odpalają nieodpowiedzialne osoby, które same sobie to wniosły na stadion i chcą zaszpanować. Tacy stanowią niebezpieczeństwo, nie mają doświadczenia. Tu się z wami zgodzę, że takich można się obawiać. Na szczęście kibice niektórych polskich klubów we własnym gronie starają się eliminować takie osoby, tak aby pirotechnika była odpalana tylko przez ODPOWIEDZIALNYCH i wyznaczonych do tego kibiców.

Pozdrawiam wszystkich, którzy są normalni i przeczytali mojego posta w całości.
Zgłoś
DuckDodgers 2013-06-11, 17:44 1
pelepele napisał/a:

Odniosę się jeszcze do czegoś - oczywiście zdarza się, że race odpalają nieodpowiedzialne osoby, które same sobie to wniosły na stadion i chcą zaszpanować. Tacy stanowią niebezpieczeństwo, nie mają doświadczenia. Tu się z wami zgodzę, że takich można się obawiać. Na szczęście kibice niektórych polskich klubów we własnym gronie starają się eliminować takie osoby, tak aby pirotechnika była odpalana tylko przez ODPOWIEDZIALNYCH i wyznaczonych do tego kibiców.

A jak byś rozwiązał problem klasyfikacji takich osób, jak ich rozpoznać żeby było wiadomo że dana osoba może posiadać racę a inna nie?
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-11, 18:09
DuckDodgers napisał/a:

A jak byś rozwiązał problem klasyfikacji takich osób, jak ich rozpoznać żeby było wiadomo że dana osoba może posiadać racę a inna nie?

Na pewno gdy są prezentowane oprawy, sektorówki i odpalana jest pirotechnika to wiadomo jest, że wtedy w większości przypadków robią to właśnie odpowiedzialne osoby. Inna sprawa gdy pojawia się samo racowisko na trybunie, wtedy nie można być pewnym, że każdy z racą w ręku jest właśnie odpowiedzialny.

Ja całym sercem jestem za legalizacją piro i wprowadzeniem w Polsce tzw. modelu norweskiego. Gdzie przed meczem Ultrasi zgłaszali by organizatorowi gdzie i ile rac specjalnie przeszkolone i wytypowane do tego osoby odpalą i wpłacali kaucję w razie jakiegoś niepowodzenia (tj. spalone krzesełko, itp. itd.). Ryzyko uwielbianych przez niektórych użytkowników sadola, mitycznych latających pomiędzy trybunami rac spada do zera, a w razie pojawienia się jakiegoś przypadku niezaplanowanej samowolki taki delikwent szybko przez resztę kibiców mógłby być wychwycony i odpowiedzialność za oddanie kibicom pieniędzy z kaucji spadłaby na niego - na pewno odechciałoby mu się na dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugi czas takich akcji.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem