W obwodzie rostowskim 13-letnia dziewczynka została potrącona przez pociąg podczas nagrywania wideo.
Dziewczyna zmarła w szpitalu w wyniku odniesionych obrażeń.
Szkoda dzieciaka, biała była.
A tym mądrym co nienawidzą ideologicznie każdego szarego obywatela rosji za wroga - przypominam, że biała rasa jest zagrożona.
I ruscy to w dużym stopniu biali tak samo jak ukry. I o ile osłabiona Rosja jest mi na rękę, ukrów nie lubię, to jednak są mi bliżsi jedni i drudzy niż Mbebe i Shaquil, panowie inżynierowie z Francji czy innych Niemiec.
Szkoda dzieciaka, biała była.
A tym mądrym co nienawidzą ideologicznie każdego szarego obywatela rosji za wroga - przypominam, że biała rasa jest zagrożona.
I ruscy to w dużym stopniu biali tak samo jak ukry. I o ile osłabiona Rosja jest mi na rękę, ukrów nie lubię, to jednak są mi bliżsi jedni i drudzy niż Mbebe i Shaquil, panowie inżynierowie z Francji czy innych Niemiec.
przypominam, że biała rasa jest zagrożona
A ile dzieciaków posiadasz? Pomagasz białym czy też się przyczyniasz do wymierania?
Ruscy w dużym stopniu to Azjaci. Żółte, nie białe.
Jak sam piszesz pod koniec wypowiedzi schemat ten sam, ale skala inna. I to robi różnicę.
Mam tendencje do upraszczania postrzegania świata w tych aspektach, gdzie jego dogłębna analiza nie jest mi potrzebna. Nie uważam tego za błędne, ponieważ pozwala uniknąć paraliżu decyzyjnego, który zawsze dotyka osób próbujących wziąć jak najwięcej danych pod uwagę. Ma to wady oczywiście. Ale w ogólnoswiatopogladowych kwestiach uważam, że zalety przeważają.
Mam złe, poparte tak doświadczeniem własnym jak i cudzym zdanie o czarnych? No mam.
Czy chcę ich więcej w otoczeniu? W żadnym razie.
Co powyższe implikuje? Większą nieufność względem kolorowych (z wyjątkiem Chińczyków, o nich mam dobre zdanie).
Czy moje zdanie i wynikające z niego działania krzywdzą kogoś? W nieznacznym stopniu.
I tyle.