👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:05

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

"Dosyć często wchodzący nagle otwiera drzwi czy wybija okno. Przebiegający dotychczas spokojnie pożar (warunkowany przecież dopływem powietrza zasobnego wtlen) przybierze wówczas gw🤬towny charakter. Pamiętajmy: nie wybijajmy szyb, starajmy się wejść drzwiami, chyba że w płonącym pomieszczeniu tuż za oknem jest człowiek, a oceniamy, że wdanym stadium rozwoju pożaru nie dojdzie jeszcze do rozgorzenia"
behapoz.pl/pliki/ppp10.2.pdf
behapoz.pl/pliki/ppp10.2.pdf
Nie jestem strażakiem, ale to się jakoś fizycznie nazywa. Dlatego trza lać wodę od odpowiednim kontem, bokiem i w odpowiedniej kolejności z góry na dół czy odwrotnie, a o otwarciu drzwi to nie wspomnę
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie