📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:22
Matka jest nauczycielką historii w podstawówce. Poniżej zdjęcie jednego z ciekawszych egzemplarzy pracy w grupach z czwartej klasy, którą robili niedługo po katastrofie smoleńskiej. Jak widać Polacy to urodzeni rasiści
@Jeadong, zanim tak zaciekle zaczniesz udowadniać prawdziwość tej fotki looknij w swoj zeszyt z 4 klasy. Jeśli potrafiles pisać takim charakterem pisma po czystej kartce to chyba chodziles na kurs kaligrafii ;p
nie chcialo mi sie czytac, moze juz ktos zauwazyl, w czwartej podstawowki ucza sie o kolonizacji?
Cytat:
Ok, miałem Cię pocisnąć ale z uwagi na wiek i założenie, że nie masz dzieci i nie wiesz co się dzieje w dzisiejszych szkołach wytłumaczę Ci to bo już mnie szlak trafia.
Teraz nie jest tak jak kiedyś, że miało się szacunek do nauczyciela, moja matka pracuje w podstawówce więc wiem co tam się dzieje i jeśli myślisz, że uczeń jak i rodzic przejmuje się takimi słówkami, które padają codziennie w domu takiego dzieciaka to jesteś w błędzie. Posiedziałbyś na kilku lekcjach w teraźniejszych szkołach i przyszedł na zebranie to zauważyłbyś, że rodzice są głupsi od tych dzieci. Same się tego nie uczą.
Ale skąd miałbyś wiedzieć jak nikt się nie interesuje tym, że rośnie nam pokolenie nie potrafiące rozróżnić kwadratu od koła w wieku maturalnym.
No dobra, fakt ,że różne rzeczy się teraz mówi o dzieciakach no ale bez przesady - każda normalna nauczycielka, gdyby usłyszała coś takiego od jakiegoś szczyla co to nawet jeszcze golić się nie zaczął zareagowałaby, a nie ignorowała takie zachowanie. Bo co bałaby się 11 latka?
Mnie ojciec lał jak tylko głos na matkę odważyłem się podnieść.
A tak swoją drogą autorze tematu - 36 lat na karku i ty jeszcze z matką mieszkasz?
Moja mama kilka lat temu pracowała w gimnazjum. Owszem, zwracała uwagę na chamskie dopiski na kartkówkach bądź sprawdzianach, nie raz się to zdarzało. Co najgorsza, że po uczniu jak i jego rodzicach spływało to po jak przysłowiowej kaczce. Po czasie przestała się tym przejmować, bo kulturę wynosi się z domu. Jak widać, niektórzy mają jej braki, bardzo duże.
operon.pl/materialy_do_pobrania/szkola_podstawowa/program_nauczania
tutaj każdy może ściągnąć sobie program nauczania w klasach IV-VI i zobaczyć że w klasie IV nawet nie porusza się kolonializmu, jedynie uczy rzeczy typu "po co historykom mapy" "jak wyglądały miasta" itp
IV klasa to pierwsze zetknięcie się z historią w podstawówce
tutaj każdy może ściągnąć sobie program nauczania w klasach IV-VI i zobaczyć że w klasie IV nawet nie porusza się kolonializmu, jedynie uczy rzeczy typu "po co historykom mapy" "jak wyglądały miasta" itp
IV klasa to pierwsze zetknięcie się z historią w podstawówce
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie