Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Dziwne, że tego tutaj jeszcze nie ma, sprawa już dosyć stara jest.

Garść informacji co się przyczyniło do śmierci zwierząt :

"Jeśli dane te się potwierdzą, oznacza to, że wyciek został zatamowany po 85 dniach, 16 godzinach i 25 minutach po pierwszych doniesieniach o wybuchu na platformie wydobywczej Deepwater Horizon. "

"Szacuje się, że do wód zatoki wypłynęło od 354 do 698 mln litrów ropy."

No to zapraszam do oglądania :

Reszta w komentarzach

podpis użytkownika

Musi być jakaś w Piekle łatwość,
Amnestia z bólu wątpliwości,
Że nam odmówić przyjdzie rzadko,
Gdy Pan Ciemności prosi w gości.
Zgłoś
Veetoo 2010-07-18, 18:46
Linek, blokują? A auta hybrydowe? Jeśli chodzi o inne pomysły to: auta na prąd - kiepskie akumulatory (kilkaset kilometrów na jednym 'baku', długi czas ładowania), wodór (pozyskiwanie, przechowywanie, przesył, masa problemów z bakami w autach), inne alternatywy?
Zgłoś
Suka_Blyat 2010-07-18, 19:07
jakieś polskie ryje wpadły na pomysł jak z powietrza w którym jest w c🤬j dwutelnku wungla (wiwat elektrownie i tak dalej) wydzielać bodajże ropę za pomocą specjalnych katalizatorów... tyle że no nie ma na to kasy i tak dalej, było o tym może z rok czasu temu jakieś wzmianki... może słyszeliście
Zgłoś
Vilku91 2010-07-18, 19:45
Pare lat temu czytałem o silniku, w którym ruch tłoków jest powodowany przez sprężone powietrze - coś na zasadzie kompresora - pełny "bak" kosztowałby 5 zł a starczyłby na bodajże ponad 100 km. Jak na prototyp to i tak nieźle.
Jestem ciekaw co sie stało z tym projektem , bo osiągi samochodu to było bodajże 130 km/h, czyli w sam raz na polskie drogi

podpis użytkownika

Zgłoś
DaKuz 2010-07-18, 19:55
ale słodkie jak oblane czekoladą

podpis użytkownika

Jak bym wpisał tu 250 znaków to ile to będzie??
Zgłoś
Konto usunięte 2010-07-18, 20:00 1
szok, nawet dinozaury
Zgłoś
Konto usunięte 2010-07-18, 20:00
chcieli ropy? wiec teraz niech sie k🤬y topią!
Zgłoś
kslek 2010-07-18, 20:43
ropa jest odnawialnym surowcem i to wiadomo juz od kilku lat tylko sie o tym glosno nie mowi : p, btw auta na powietrze wydają się byc ok, bezgłośne tanie i niezle osiągi.

podpis użytkownika

Oo
Zgłoś
ans83[Ż] 2010-07-18, 20:52
2gie zdjecie mi sie kojarzy z "garry move out"
Zgłoś
Konto usunięte 2010-07-18, 21:27
Może i segregację śmieci uważam za śmiechu wartą ekologiczną propagandę, ale tu sobie BP już w kulki poleciało.

Ropa ropą, ale mięsko mięskiem.
Zgłoś
patrick1989 2010-07-18, 21:50
K🤬a moje paliwo!

Benzyna -> 1 litr = 4,73 PLN PKP! (pięknie, k🤬a piękne)
Zgłoś
Konto usunięte 2010-07-18, 22:19
sklej napisał/a:

jakieś polskie ryje wpadły na pomysł jak z powietrza w którym jest w c🤬j dwutelnku wungla (wiwat elektrownie i tak dalej) wydzielać bodajże ropę za pomocą specjalnych katalizatorów... tyle że no nie ma na to kasy i tak dalej, było o tym może z rok czasu temu jakieś wzmianki... może słyszeliście

ta to jest wynalazek UMCS w Lublinie jeśli dobrze pamiętam to cena wytworzenia 1 litru paliwa była w granicach 1 zł. A na badania potrzeba około 3 lat pracy i 20mln zł. Czyli jak dobrze pójdzie to za 10 lat może się uda bo rząd woli przekazać pieniądze na produkcje długopisów niż na paliwo
zródło
Kod:
http://www.bankier.pl/forum/temat_rewolucyjna-wynalazek-naukowcow-z-lublina-paliwo-z-dwutlw-pawlak-na-tak,6698606.html
Zgłoś
777 2010-07-18, 23:16
USA to c🤬je

podpis użytkownika

Zgłoś
miedziak 2010-07-18, 23:25
Veetoo napisał/a:

up@ a gówno, Wenezuela sprzedaje za euro.

nie wiedziałem. Może trochę stare info mam, bo to w programie dokumentalnym na planet było. Możliwe że od czasu nakręcenia programu coś się zmieniło.
Zgłoś
marszczypracie 2010-07-19, 21:05
Musze was pocieszyć, ropa znów sp🤬ala...

I najwyższy czas na kawał:
Amerykanie wynaleźli silnik na wodę...ale woda musi być z zatoki meksykańskiej. hihi
Zgłoś
Konto usunięte 2010-07-20, 14:33 3
Jestem za tym rozwiązaniem tego problemu:

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie