📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
18 minut temu
🔥
Radom katastrofa naszego F16
- teraz popularne

Nie wiem jak wasze kobiety, ale moja zawsze kręci tak suszarką, czy tam podobnym sprzętem jak lokówka, że kabel jest skręcony na maksa. Potem ja muszę jej te kable skracać bo się właśnie boję o zwarcie.
mondone napisał/a:
Doświadczyła zwarcia 230V, ale dalej trzyma ciekawa, co to było
Albo 110
poznan2000 napisał/a:
Ogarnięta. A mogła polać wodą
Nie tępa! - ale dzida. Brałbym do dom.
darek1234 napisał/a:
Jakieś to mało realne, chyba że towar od Mosadu zamiast do Syrii tafił do Indii?
Niekoniecznie, może było tyle napsikane w powietrzu lakierem do włosów lub innymi łatwopalnymi specyfikami, że z jakiegoś powodu się zapaliło.
darek1234 napisał/a:
Jakieś to mało realne, chyba że towar od Mosadu zamiast do Syrii tafił do Indii?
Realne, ale w sytuacji, gdy ktoś chciał zrobić dowcip i np. nasypał do suszarki mąki. Wtedy może nastąpić zapłon pyłu. Robili takie badania w Instytucie Górnictwa. Chodziło o zapłon mąki w tunelach transportu pneumatycznego. Przypomina to wybuch pyłu węglowego. Także suszarka, mąka, ciąg powietrza, iskierka i odrobina szczęścia i masz rakietę na paliwo stałe. Lub mączny miotacz ognia.
Aaltonen napisał/a:
Nie ma to jak korki watowane drutem zbrojeniowym - w razie zwarcia pożar gwarantowany.
nie koniecznie, wystarczy brak roznicowki i korki typowe dla polski lat 80-tych, co mają za wysoki prąd zwarcia
darek1234 napisał/a:
Wyciek gazu jakiegos (indie, wiec pewnie metan z pobliskiego sracza) a grzałka suszarki była zapalnikiem.
darek1234 napisał/a:
Ja bym raczej obstawiał nieszczelną instalację gazową, albo opary benzyny, ale specjalistą nie jestem, więc w sumie trudno wyczuć.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie