👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
17 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Anonimowyja napisał/a:
Trzeba by się zapytać handlarza, co trzeba zrobić dla takiego efektu Filmik to raczej fake, silnik bez smarowania panewek by się zatarł zanim by osiągnął temperaturę roboczą.
Co ty gadasz.
Wcale nie tak łatwo, zupełnie bez oleju można nawet kilkadziesiąt kilometrów zrobić zanim coś się stanie.
Zresztą łysy mkgarage robił taki test z gulfem.
Kilkanaście l temu w sąsiednim mieście gość w sklepie z częściami rolnymi sprzedawał rozlewny superol,wielu ludzi kupiło do traktorów,wywrotek ,gość nawet do autosana wlał i szlag im trafił siniki.Wybuchłs afera a poszkodowani opisywali że olej zamienił się w gęstą masę,
silikon ma swoje prawa. a swoją drogą, po co wymieniać, jak się dobrze trzyma ?
nie koniecznie. słyszałem, że jak dolejesz jakiegoś uszlachetniacza do oleju czy czegoś do czyszczenia silnika to takie akcje mogą się zrobić. Na pewno w ten sposób można uszkodzić pompę olejową.

Obstawiam olej na inną strefę klimatyczną, w firmie, w której pracowałem zakupili ciągniki z Chin, wszystko było ok póki nie zaczęły się mrozy. W grudniu dwa z ciągników się zatarły, olej w nich przy kilku stopniach poniżej zera zmieniał się w taką właśnie żelatynę...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie