Główna Poczekalnia (3) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 17 minut temu
Olej w silniku
phrontch • 2019-12-04, 10:27
Chyba do wymiany

podpis użytkownika

Gdzie zginęło moje minimum 1200 tematów?
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2019-12-04, 18:35
Anonimowyja napisał/a:

Trzeba by się zapytać handlarza, co trzeba zrobić dla takiego efektu Filmik to raczej fake, silnik bez smarowania panewek by się zatarł zanim by osiągnął temperaturę roboczą.

Co ty gadasz.
Wcale nie tak łatwo, zupełnie bez oleju można nawet kilkadziesiąt kilometrów zrobić zanim coś się stanie.
Zresztą łysy mkgarage robił taki test z gulfem.

Zgłoś
andrzejrobert75 2019-12-04, 19:59
Kilkanaście l temu w sąsiednim mieście gość w sklepie z częściami rolnymi sprzedawał rozlewny superol,wielu ludzi kupiło do traktorów,wywrotek ,gość nawet do autosana wlał i szlag im trafił siniki.Wybuchłs afera a poszkodowani opisywali że olej zamienił się w gęstą masę,
Zgłoś
Hrabia Drapula 2019-12-04, 20:09
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
DoubleBorger 2019-12-04, 20:11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ZgRyZ 2019-12-04, 20:36
silikon ma swoje prawa. a swoją drogą, po co wymieniać, jak się dobrze trzyma ?
Zgłoś
areekdee 2019-12-05, 0:04
nie koniecznie. słyszałem, że jak dolejesz jakiegoś uszlachetniacza do oleju czy czegoś do czyszczenia silnika to takie akcje mogą się zrobić. Na pewno w ten sposób można uszkodzić pompę olejową.
Zgłoś
DoubleBorger 2019-12-05, 15:10
Zgłoś
konto usunięte 2019-12-05, 23:07
Obstawiam olej na inną strefę klimatyczną, w firmie, w której pracowałem zakupili ciągniki z Chin, wszystko było ok póki nie zaczęły się mrozy. W grudniu dwa z ciągników się zatarły, olej w nich przy kilku stopniach poniżej zera zmieniał się w taką właśnie żelatynę...
Zgłoś
mazga50 2019-12-08, 1:27
Trzeci stan skupienia: galaretka.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem