Główna Poczekalnia (3) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:45
Orban u Kaczyńskiego
konto usunięte • 2016-01-08, 16:11
W proroczej księdze wielkiego mędrca jest napisane:
"Dnia 6 stycznia król Węgier Wiktor Orban przybył wraz ze swoim orszakiem by pokłonić się przyszłemu królowi wszechświata:małemu Jarosławowi."

DEUS VULT!
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
parolpl 2016-01-09, 17:57
To, że pis jest "niemedialne", nie oznacza, że nie jest taką samą organizacją "rodzinną" jak reszta partii. Jeśli nadal będą istniały partię to nadal będą takie patologie. A jak ktoś myśli, że jak powiedzieli co innego i będzie co innego, jest idiotą. Przecież widać, że pis, jak to bywa w zwyczaju, przejmuje koryta po, stąd ten ból dupy w mediach. Ale nie oczekujcie nagle oświecenia, braku korupcji, kolesiostwa itp.
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-09, 19:17
Generall14 napisał/a:

To przełącz sobie geniuszu na skalę roczną i sprawdź kiedy ten spadek się zaczął...

Przełączyłem. Nie wyciągałem z tego większych wniosków, ale jeśli według Ciebie powinienem, to spróbuję...
Spadek WIG20 rozpoczął się mniej więcej wraz z końcem maja tego roku. I co z tego? Miałeś na myśli to, że ogłoszenie wyników wyborów prezydenckich w Polsce (25 maja) miało na to jakiś wpływ?
Zgłoś
BrianGriffin 2016-01-09, 19:28 3
Halibut napisał/a:

. Dlatego klika wprowadziła Petru. Kolesia znikąd, którego nikt nie znał a, który nagle w sondażach zaczął dostawać po 20%

Petru człowiek znikąd. Padłem.

Ktoś tam pisał, że z PiSem będzie 100 razy lepiej niż z PO.
Pewnie, że będzie. Np. dla czarnej mafii w sukienkach czy wielodzietnych nierobów
Zgłoś
madufo 2016-01-09, 19:36
Up
Wkoncu ujawnił nam się zwolennik Swetru. Gratulujemy odwagi !
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-09, 19:56 1
@madufo

W pierwszym poście wyzywasz mnie od idiotów, a w drugim pokazujesz...
Co do tego co piszesz w pierwszej części to zapraszam do przeczytania tego co napisałem podczas innej dyskusji: link. Nie chce mi się pisać dwa razy tego samego, a cytować wybiórczo fragmentów też nie będę.

Co do reszty:
1) "Opodatkowanie banków i molochow - bardzo dobrze."
No rzeczywiście rewelacja. Myślisz, że na kim banki odbiją sobie straty? No chyba, że nie chcesz korzystać z banków, to spoko... Zagranicze banki nadal będą "wyprowadzać" pieniądze, stracisz Ty, a zyska jedynie budżet państwa.

2) "Duże sklepy - jeżeli myślisz ze Polsko brzmiące Biedronka są Polskie i wspierają Polska Gospodarkę to jesteś zacofany."
Tak z ciekawości: Gdzie robisz zakupy? Jeśli chodzi o sprawdzanie polskości produktów w sklepie to polecam aplikację na smartfony (każdy system) - Pola. A co do dużych sklepów to istnieje dużo polskich sieci sklepów, np. taka Alma. Ale w przypadku podatków od sklepów wielkopowierzchniowych również stracimy tylko my. Różnicy paru groszy na produktach z pozoru nie zauważysz, ale sklep i tak sobie odbije.

madufo napisał/a:

Tyle w temacie - ciśniesz kukiza i PiS to za kim jesteś ?

Za normalnością.

Halibut napisał/a:

Z wielu, tylko, że jak mi Lis powie, że zabierają mi demokrację to ja się z niego śmieję. Tobie i reszcie ciemnej masy otwiera się scyzoryk w kieszeni.

Podaj mi proszę jakie to media. Chętnie się zapoznam, w dzisiejszych czasach ciężko o coś rzetelnego.
Nie mi się otwiera scyzoryk w kieszeni, ja jestem raczej przerażony... A co do reszty Twojej wypowiedzi to ciężko mi to nawet skomentować, no niestety. Szkoda mojego czasu, bo do Ciebie i tak już nic nie trafi. Mam nadzieję, że jednak kiedyś sam przejrzysz na oczy.
Zgłoś
BrianGriffin 2016-01-09, 20:24
madufo napisał/a:

Up
Wkoncu ujawnił nam się zwolennik Swetru. Gratulujemy odwagi !

Na Petru nie głosowałem, ale widzę gościa w życiu publicznym od przynajmniej 10 lat. To tak w kwestii bycia znikąd. Jeszcze jakies pytania, ciemnogrodzie?
Zgłoś
sylwusiex 2016-01-09, 21:52 1
Up.

to zdecydowanie o 10 lat za długo.
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-09, 22:01
Nameless napisał/a:

@madufo

W pierwszym poście wyzywasz mnie od idiotów, a w drugim pokazujesz...
Co do tego co piszesz w pierwszej części to zapraszam do przeczytania tego co napisałem podczas innej dyskusji: link. Nie chce mi się pisać dwa razy tego samego, a cytować wybiórczo fragmentów też nie będę.

Co do reszty:
1) "Opodatkowanie banków i molochow - bardzo dobrze."
No rzeczywiście rewelacja. Myślisz, że na kim banki odbiją sobie straty? No chyba, że nie chcesz korzystać z banków, to spoko... Zagranicze banki nadal będą "wyprowadzać" pieniądze, stracisz Ty, a zyska jedynie budżet państwa.

2) "Duże sklepy - jeżeli myślisz ze Polsko brzmiące Biedronka są Polskie i wspierają Polska Gospodarkę to jesteś zacofany."
Tak z ciekawości: Gdzie robisz zakupy? Jeśli chodzi o sprawdzanie polskości produktów w sklepie to polecam aplikację na smartfony (każdy system) - Pola. A co do dużych sklepów to istnieje dużo polskich sieci sklepów, np. taka Alma. Ale w przypadku podatków od sklepów wielkopowierzchniowych również stracimy tylko my. Różnicy paru groszy na produktach z pozoru nie zauważysz, ale sklep i tak sobie odbije.

Za normalnością.

Podaj mi proszę jakie to media. Chętnie się zapoznam, w dzisiejszych czasach ciężko o coś rzetelnego.
Nie mi się otwiera scyzoryk w kieszeni, ja jestem raczej przerażony... A co do reszty Twojej wypowiedzi to ciężko mi to nawet skomentować, no niestety. Szkoda mojego czasu, bo do Ciebie i tak już nic nie trafi. Mam nadzieję, że jednak kiedyś sam przejrzysz na oczy.

Jeśli chodzi o podatek od sklepów wielkopowierzchniowych to groźby, że wzrosną ceny są nieuzasadnione. Na wzrost nie pozwala konkurencja - marże są już dość spore w tej chwili. Nie ma również obaw, że spadną ceny dla dostawców, bo taki argument był również podnoszony. Konkurencja powinna to wyrównać. Podatek poprawi sytuację małych, rodzimych sklepów, które zmagają się z konkurencją tych wielkopowierzchniowych, jak również uniemożliwi wyprowadzanie zysków przez duże markety za granicę, z tego względu, że podatek CIT można tym sposobem obejść, a podatku obrotowego obejść się nie da.

Zacznij czytać książki oraz nabierz doświadczenia w ekonomii, a potem się wypowiadaj.

BrianGriffin napisał/a:

Petru człowiek znikąd. Padłem.

Ktoś tam pisał, że z PiSem będzie 100 razy lepiej niż z PO.
Pewnie, że będzie. Np. dla czarnej mafii w sukienkach czy wielodzietnych nierobów

Wolę dać mafii w sukienkach i wielodzietnym nierobom, niż mieliby otrzymać niemcy, francuzi i brytyjczycy, którzy nas zdradzili w historii niejednokrotnie. Te pieniądze na mafie przynajmniej zostaną w Polsce, a nie u latynosów w portugalii.
Zgłoś
Praetor 2016-01-09, 22:11
AaronSzechter napisał/a:

Orban: Nigdy nie poprzemy sankcji przeciwko Polsce
tyle w temacie

Poważnie? Jesteśmy uratowani! Węgry wesprą nas całą swą potęgą i nigdy już nie będziemy sami! Nie będziemy musieli już oddawać pieniędzy tej Unii
Zgłoś
leanest 2016-01-10, 0:13
Śmiejcie się śmiejcie niedługo ma być powołany Wielki Inkwizytor Macierewicz .
Zgłoś
lesiot 2016-01-10, 13:43 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Generall14 2016-01-11, 12:18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-11, 17:26
@up
Nigdzie nie napisałem, że "odkąd PiS jest u władzy giełda leci w dół", więc wsadź sobie ten "cytat" w Twoją (za przeproszeniem) pisowską dupę. Poza tym to było tylko ostatnie zdanie mojego posta i nie takie było jego clou.
Zgłoś
ManiekHunt 2016-01-12, 22:21
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem