siwybis napisał/a:
@up
Tylko mięso jest cholernie chude i rosół choć smaczny to trzeba dorzucić kawałek bydlęcia z kością. Druga sprawa że dusiłem chyba 40 minut w winie i mięso nadal twarde. Masz jakiś patent na to?
Za długo albo zła temperatura
siwybis napisał/a:
@up
Tylko mięso jest cholernie chude i rosół choć smaczny to trzeba dorzucić kawałek bydlęcia z kością. Druga sprawa że dusiłem chyba 40 minut w winie i mięso nadal twarde. Masz jakiś patent na to?
Królik jest najlepszy duszony na maśle i później zalany śmietanką jako sos.
Jak się nie chciał rozgotować to jakiegoś emeryta chyba miałeś. To jest tak kruche mięso, że się od razu gotuje.
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.-Ernest Hemingway

ziu napisał/a:
Ciekawostkę dodam, że odstrzał tej zwierzyny to czysta przyjemność w porównaniu do reszty zwierzyńca hodowlanego. Jjeden strzał w łeb z ręki i już delikwent na wieki uśpiony, Powisi trochę, kilka nacięć i całą skórę się ściąga w stronę głowy potem odcięcie głowy i praktycznie po robocie.
Lepiej lekko ogłuszyć i jeszcze zywemu obciać głowę, cała krew spływa.
Królik nekrofil
Hasta la vista, baby
m.youtube.com/watch?v=3DHCv5EYN3M&pp=ygUVdGVybWluYXRvciBlZGl0IHBob25r
podpis użytkownika
Hasta la vista, baby
m.youtube.com/watch?v=3DHCv5EYN3M&pp=ygUVdGVybWluYXRvciBlZGl0IHBob25r
przypomniał mi się dowcip. Mniej więcej
W lesie wprowadzono zakaz dymania padliny. Pewnego dnia niepokorny zając idzie sobie ścieżką, patrzy a gdzieś w chaszczach leży dorodna zdechła łania. Rozejrzał sie dookoła, cisza spokój, więc podbiegł do łani i zaczyna ja j🤬. W pewnym momencie zza krzaków wyskakuje leśniczy:
- Mam Cię zając! Nie wiesz, że w lesie obowiązuje zakaz dymania padliny?
- No jak Boga kocham, na c🤬ju mi zdechła!!!
W lesie wprowadzono zakaz dymania padliny. Pewnego dnia niepokorny zając idzie sobie ścieżką, patrzy a gdzieś w chaszczach leży dorodna zdechła łania. Rozejrzał sie dookoła, cisza spokój, więc podbiegł do łani i zaczyna ja j🤬. W pewnym momencie zza krzaków wyskakuje leśniczy:
- Mam Cię zając! Nie wiesz, że w lesie obowiązuje zakaz dymania padliny?
- No jak Boga kocham, na c🤬ju mi zdechła!!!