
👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
15 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
siwybis napisał/a:
@up
Tylko mięso jest cholernie chude i rosół choć smaczny to trzeba dorzucić kawałek bydlęcia z kością. Druga sprawa że dusiłem chyba 40 minut w winie i mięso nadal twarde. Masz jakiś patent na to?
Za długo albo zła temperatura
siwybis napisał/a:
@up
Tylko mięso jest cholernie chude i rosół choć smaczny to trzeba dorzucić kawałek bydlęcia z kością. Druga sprawa że dusiłem chyba 40 minut w winie i mięso nadal twarde. Masz jakiś patent na to?
Królik jest najlepszy duszony na maśle i później zalany śmietanką jako sos.
Jak się nie chciał rozgotować to jakiegoś emeryta chyba miałeś. To jest tak kruche mięso, że się od razu gotuje.

ziu napisał/a:
Ciekawostkę dodam, że odstrzał tej zwierzyny to czysta przyjemność w porównaniu do reszty zwierzyńca hodowlanego. Jjeden strzał w łeb z ręki i już delikwent na wieki uśpiony, Powisi trochę, kilka nacięć i całą skórę się ściąga w stronę głowy potem odcięcie głowy i praktycznie po robocie.
Lepiej lekko ogłuszyć i jeszcze zywemu obciać głowę, cała krew spływa.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie