Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:33
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2016-10-04, 23:00 2
mygyry napisał/a:

Za szybko kończycie wypominki, więc ja napiszę tak:
Zdobywanie jedzenia, aby przetrwać jest instynktowne

Niemniej samo zdobywanie jedzenia, aby przetrwać, to nie to samo co łakomstwo. Widać tu wyraźnie, że gryzoń ma wątpliwości. Zdaje sobie sprawę, że ryzykuje nie dla zdobycia pożywienia, ale dla "smaka" na raz. To już łakomstwo, a to wiąże się z tym, że wzięło ono górę nad instynktem przetrwania.
Ludzie miewają podobnie....
Zgłoś
mygyry 2016-10-04, 23:05 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-10-05, 2:44 1
@mygyry Wspaniały opis "gorszego sortu" Sam lepiej bym tego nie ujął Szczególnie spodobało mi się skontrastowanie z ludźmi
Zgłoś
kaiel 2016-10-05, 7:49
ciekawe wykorzystanie dildosa jako obciążnika
Zgłoś
maciuch2 2016-10-05, 10:32
to w końcu uwolnił się czy nie?
Zgłoś
szpidi 2016-10-05, 12:24
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ValvePlsFix 2016-10-05, 12:51
Zgłoś
Pyro25 2016-10-05, 22:17
Zgłoś
T0B1 2016-10-05, 22:18
uniters napisał/a:

sprawdź coś zanim się skompromitujesz...
"Łakomstwo, obżarstwo czy też nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu (łac. gula) − jeden z siedmiu grzechów głównych w chrześcijaństwie, polegający na pochłanianiu większej ilości pokarmów i napoju niż osoba potrzebuje do swego życia." ~Google

"Instynkt (łac. instinctus – podnieta, popęd) – dyspozycja biopsychiczna, która powoduje, że osobnik w nią wyposażony zachowuje się (lub pragnie się zachowywać) w określony sposób, a także "wrodzona zdolność wykonywania pewnych czynności stereotypowych, niewyuczonych, mniej lub bardziej skomplikowanych swoistych dla ..."

jak dla ciebie Łakomstwo jest instynktem to gratuluje....

1. Powoływać się na Google... kto tu się kompromituje? Co najwyżej na wikipedię możesz się powołać xD
2. Przytoczyłeś dwie definicje - brawo. Co miało z tego wyniknąć?
3. Moja wypowiedź jest w formie pytania bo nie mam co do niej pewności (takie pytanie retoryczne ale nie do końca, pewnie w gimbazach was takich rzeczy nie uczą). Dla mnie jak ktoś żre jak świnia to robi to instynktownie bo nad tym specjalnie nie rozmyśla - oh wait, czy właśnie tym nie jest łakomstwo?

podpis użytkownika

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
realign 2016-10-07, 19:06
Zgłoś
ValvePlsFix 2016-10-08, 13:35
realign napisał/a:

Idź coś zjedz.

Ktoś tu chyba wpadł w kompleksy BMI mam w normie i jem tyle, ile chcę.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem