Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Mavver57 2013-03-29, 9:31 3
VanHelsingPL napisał/a:

Yyy... no nie wiem k🤬a. Może ciśnienie? Won do książek?

Jak masz tak pisać, to lepiej w ogóle nie pisz. Może sam byś poszukał i powiedział o co chodzi, a nie k🤬a "won do książek".
Zgłoś
gregor40 2013-03-29, 10:19
Ratilt napisał/a:

Ciśnienie pod wodą zwiększa się o 1atm co 10m, czyli na powierzchni jest 1 atm, na 10m - 2atm, na 20 - 3atm itd. Ciśnienie w stacji musi być takie same (albo chociaż zbliżone) co do ciśnienia otoczenia, inaczej by po prostu im tą stację zgniatało. To że z potrząśniętej puszki te bąbelki zaczynają tak sp🤬alać to tylko wynik różnicy ciśnienia. Jeśli różnica jest mniejsza, to i efekt mniejszy.

Aaaale p🤬lisz głupoty. W łodzi podwodnej, która schodzi na 200m jest 20atm? Jeśli stacja ma odpowiednio wytrzymałą konstrukcję, to pzew>>pwew. To co opisujesz to zasada działania dzwonu nurkowego. Który ma jedną zajebistą wadę - wynużenie trwa dniami ze wzgledu na chorobę kesonową.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-29, 10:35
No ale ten facet przed chwilą w kosmosie był i filmiki pokazywał jak jesc coś tam. A teraz jest na dnie oceanu?!?!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-29, 10:49
Ciśnienie jest takie samo jak w puszce co w pokoju. Dlatego CocaCola nie ucieka z niej.
Zgłoś
Ratilt 2013-03-29, 11:07
gregor40 napisał/a:

Aaaale p🤬lisz głupoty. W łodzi podwodnej, która schodzi na 200m jest 20atm? Jeśli stacja ma odpowiednio wytrzymałą konstrukcję, to pzew>>pwew. To co opisujesz to zasada działania dzwonu nurkowego. Który ma jedną zajebistą wadę - wynużenie trwa dniami ze wzgledu na chorobę kesonową.

Aaaale p🤬lisz głupoty. Czy napisałem gdzieś że ciśnienie wewnątrz łodzi podwodnej jest wyrównywane z zewnętrznym? W ogóle skąd to porównanie? Gdyby było wyrównywane, nie oglądalibyśmy z napięciem filmów, gdzie wszyscy marynarze w łodzi na głębokości nasłuc🤬ją czy ich nie zgniata. Wewnątrz wszelkiego rodzaju dzwonach jak i właśnie takich małych stacjach na niewielkiej głębokości, znacznie łatwiej i bezpieczniej jest wyrównać to ciśnienie niż budować jakąś ultra solidną konstrukcję i co każde wynurzenie badać, czy nie widać nigdzie efektów zmęczenia materiału

podpis użytkownika

Tak naprawdę to boję się nie tej strasznej osoby, która od dwudziestu lat stoi za moim krzesłem, lecz jej głosu. Nie jej słów przecież, a tonu, nieludzkiego, potwornie nieartykułowanego.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-29, 12:19 1
Walter White
Zgłoś
sebopolska 2013-03-29, 12:22
ale długo się ładują te filmiki z kosmosu
Zgłoś
Bridgwater88 2013-03-29, 13:19 6
czy tylko ja bylem taki naiwny ze oni to otworza pod woda (poza k🤬a stacja podwodna) ?
Zgłoś
Bladess 2013-03-29, 14:42 5
Astronauta na dnie oceanu

podpis użytkownika

Przez swój brak wiedzy, synu sięgasz dna.
Zgłoś
stery_srh 2013-03-29, 22:08
ddobry10 napisał/a:

...Wbrew oczekiwaniu puszka zachowuje się trochę inaczej niż powinna...

Właśnie zachowuje się tak jak powinna - a gdyby ją otworzyć np. na szczycie Himalajów, to bez potrząsania wyj🤬aby jak gejzer. Nic nadzwyczajnego, ot podstawowe prawa fizyki.

podpis użytkownika

Smak '80 lat...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-29, 23:47
Mi to wyglądana komorę barczyną. Zbyt duży luz jak na coś podwodego
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-30, 12:43
Koleś ma ciekawe życie raz se siedzi w kosmosie a raz na dnie oceanu
Zgłoś