Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:37
🔥 Pechowo wyszło - teraz popularne
TwójCzarnyPan 2025-09-20, 14:59 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
trawa 2025-09-20, 23:21
TwójCzarnyPan napisał/a:

Szacunek dla zmarłego, to spełnienie jego woli, jaka by nie była.

Chyba się zapędziłeś
Zgłoś
duck_you_too 2025-09-21, 20:00 1
trawa napisał/a:

Chyba się zapędziłeś

Czemu? Tradycyjny katolicki pogrzeb jest smutny i nudny. Połowa ludzi przychodzi bo musi, bo wypada. Nikt poza klechą nie mówi o zmarłych ani jednego dobrego słowa i w ogóle wszystko wali szarym mydłem. Nie każdy ma takie podejście do sprawy.

Btw. Sam byłem na takim świeckim pogrzebie, gdzie świętej pamięci Zbyszek chciał być skremowany, rytuał odbył się w przycmentarnej kaplicy zamiast w kościele, a po odczytanym na cmentarzu pożegnalnym liście jakiś trąbkowy zagrał Zbyszkowi na trąbce. Wedle jego woli.

To że nie każdy chce być kolejnym numerkiem na aktach zgonu i trzymać się narzuconych tradycji, to nic złego. O ile nikt nie robi śmigła nad trumną, ani nie ma jakichś zwyrolstw, to nie ma w tym nic zlego.

No si się kurła rozpisałem...
Zgłoś
trawa 2025-09-21, 23:08
Nie chodzi mi o to wszystko. Mam jedynie pewne obiekcje co do tego ,że trzeba spełnić ostatnią wolę niezależnie od tego jaka by ona nie była.
Też szanuję ostatnią wolę,ale nie każdą da się zaakceptować.Zawsze jest jakiś limiter.
Zgłoś
duck_you_too 2025-09-22, 17:19
No to też racja. W naszej kulturze taki secik by nie przeszedł i w sumie nikt nie jest aż taki cringe, żeby takie coś odwalać. To już zależy od denata, za życia. Wszystko w ramach rozsądku i realiów
Zgłoś
Mors_Nigra 2025-10-16, 19:58
Analinator napisał/a:

Śmierć innego człowieka powinna budzić trochę powagi. Jeśli tego nie robi masz coś z banią

Jak to było jej ostatnie życzenia a ty przez SWOJE widzimisie byś go nie uszanował to TY masz coś z banią i jesteś godnym pogardy i opluwania "człowiekiem".
Zgłoś
xxxbastrado122 2025-10-17, 9:21
Można mieć pogrzeb Katolicki ktoś z rodziny w trakcie mszy powie dwa czy trzy miłe zdania a po tym jak trumna zjedzie w dół można jakąś ulubioną piosenkę zmarłego puścić i uważam że takie coś jest OK

A co do filmiku jebie fejkiem i tyle
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem