Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 6 minut temu
konto usunięte 2015-07-03, 1:42
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kapral 2015-07-03, 1:51
Jak ktoś przychodzi po 1000 PLN i ma oddać 1100 za miesiąc, a nie oddaje przez 3 miesiące to mu liczą stawkę i tak wychodzi to wasze debilne 30%.

Ciekawe jak byście byli tacy cwani jak by was kolega co pieniądze pożyczył tak zbywał. Co za kraj.

Tacy jesteście napinacze internetowi i wielcy prawnicy. Znajomy pracuje jako windykator w podobnej firmie i od 4 lat raz się zdarzyło że jedna klientka nie spłaciła - najzwyczajniej w świecie umarła.

Na takich co pożyczają a potem płaczą że pieniądze od nich chcą też są sposoby prawne.
Zgłoś
mateusos 2015-07-03, 3:20
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-03, 6:20 1
@kapral Widzisz, kiedy czytasz opinie oburzonych ludzi, to tak samo bierz pod uwagę statystyczne prawidłowości. Na przykład ja, pisząc swój komentarz, w ogóle nie wziąłem pod uwagę takiej możliwości, że ktoś mógłby odczytać moją złość jako "ból dupy" nierzetelnego dłużnika. Kilka razy w życiu pożyczyłem jakieś drobne sumy - tylko od rodziny i znajomych - i oddawałem zawsze przed terminem, z takim prezentem, że już bardziej opłacałoby mi się wziąć pożyczkę w Providencie. Uwierz mi, większość tak robi, nie chwali się, a obiegowa opinia to wynik dwóch czynników -- nagłaśnianie pojedynczych przypadków przez wierzycieli z rozbolałymi dupami (nic tak nie boli jak nieściągalne myckowe "moje, moje, mojeeeee!!!111jedenjeden") i krzyk protestu złodzieja z rozbolałą dupą (nic tak nie boli jak niemożność oddania z własnej winy/głupoty/niefrasobliwości/leniwości, do czego oczywiście złodziej się nie przyzna).
Zgłoś
timekr1 2015-07-03, 10:02
Zgłoś
woland 2015-07-03, 10:32 3
Zgłoś
Eliot Imperio 2015-07-03, 17:31
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-03, 19:39
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-03, 21:11 1
Zgłoś
woland 2015-07-03, 22:56
Zgłoś
giwer 2015-07-03, 23:41
Nie rozumiem was ludzie..

Po pierwsze. Nikt z was narzekających na pewno nigdy nie korzystał z usług providenta.

Po drugie. To jest proste: Pożyczyłeś? Oddaj. Czytać umiesz, na umowie jest napisane ile DOKŁADNIE oddasz. Więc o co potem pretensje? Nikt cię nie zmusza do podpisania umowy. Podpisujesz, że zapoznałeś się z warunkami i z tym ile masz oddać. Proste. Jeżeli by było inaczej to UOKiK by spowodował że provident by się nie wypłacił... Firma jak każda inna - coś sprzedaje i na tym zarabia. W sklepie jest inaczej? Nie jest. Płacisz za towar, który w rzeczywistości jest znacznie tańszy, ale sklep też musi zarobić. To jest biznes jak każdy inny, a nie stowarzyszenie pomocy potrzebującym. W firmie też pracują ludzie, też muszą zarobić na siebie, rodziny. Ogarnijcie najpierw temat a nie hejtujcie jak nie znacie bo to żałosne....

A i jeszcze co do samego nagrania

1. Ani razu nie pada słowo PROVIDENT POLSKA a musi paść.
2. Klient musi być zweryfikowany.
3. Gdyby to była rzeczywiście rozmowa z providenta to ona już by pracy nie miała. Rozmowy są nagrywane o czym klienci są informowani i takie sytuacje są później wyłapywane. Nie znam regulaminów providenta ale na pewno kilka punktów złamała bo tak działają tego typu cc w bankach i na pewno tu tez tak jest

Wali mi tu ściemą generalnie...
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-04, 13:12
Jakby do mnie dzwonili tyle razy to bym poszedł na policję a mam stryja w policji na wysokim stanowisku i firma dostałaby taką karę że musieliby sprzedać firmę.
Zgłoś
tranzystor 2015-07-04, 14:08
Gołyniemiec napisał/a:

Jakby do mnie dzwonili tyle razy to bym poszedł na policję a mam stryja w policji na wysokim stanowisku i firma dostałaby taką karę że musieliby sprzedać firmę.

Szkoda, że nie masz stryja nauczyciela, to może by cię chociaż pisać nauczył. Policja nic nie pomoże, bo sami są na cenzurowanym i w obecnych czasach nikt nie będzie narażał własnego stołka, bo taki cieć jak ty ma problem z oddaniem długów, które świadomie narobił.
Zgłoś
konto usunięte 2015-07-05, 0:41
woland napisał/a:

Jeżeli musisz wymagać od przyjaciół zastaw żeby im pożyczyć pieniądze, to współczuje przyjaciół Pożyczka pod zastaw, to się nazywa lombard a to nie jest chyba synonim przyjaźni

woland wracaj do podstawówki i naucz się tam czytania ze zrozumieniem!

Jeżeli ty pożyczasz przyjaciołom kwoty np. powyżej 10 000PLN bez zabezpieczenia to ty jesteś głupi nie ja!
I jeszcze jedno! Dowiedz się co to lombard bo straszne głupoty wypisujesz. Lombard pobiera prowizję i z tego się utrzymuje, ja nie muszę bo mam dobrą robotę.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem