Główna Poczekalnia (1) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:58
Paris, Paris!
BigLebovsky • 2025-03-24, 18:01
A po tańcach wszyscy pójdą na chrupiące bagietki i ślimaki w białym winie...
Barman dans le shaker, d'abord de l'élégance
Un trait de Sacré-Coeur et deux doight de Doisneau
Une Piaf, quelques moineaux et Joséphine Baker...

Zmieniono 1 razy Zgłoś
azerbah 2025-03-24, 19:55 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
żmij 2025-03-24, 20:00 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Shaolin_Majster 2025-03-24, 20:09
Zgłoś
azerbah 2025-03-24, 20:11
żmij napisał/a:

I vice versa.
Chyba nie za bardzo rozumiesz, co do ciebie piszę.
Za bardzo zafiksowałeś się w swej nieomylności.
Pycha kroczy przed upadkiem, dlatego właśnie "złote a skromne" chrześcijaństwo umiera.
Dlatego, że jesteście grzesznie zadufani w swej doktrynalnej nieomylności. Między innymi, rzecz jasna.
Przemyśl sobie to. Przynajmniej spróbuj.

Jakbyś jeszcze tego nie zauważył. Ja nie piszę niczego w swoim imieniu drogi przyjacielu i dla swojej chwały. Tylko w imieniu Jezusa Chrystusa. Syna Bożego. Króla królów i wszystkich narodów.

Jana 15:22
Gdybym nie przyszedł i nie mówił do nich, nie mieliby grzechu. Teraz jednak nie mają usprawiedliwienia dla swego grzechu.

Na koniec zapytam. Ile Ty wyciągnąłeś muzułman z islamu i ilu z nim wskazałeś właściwą drogę?
Zgłoś
żmij 2025-03-24, 20:15 1
Zgłoś
azerbah 2025-03-24, 20:22
żmij napisał/a:

Ani jednego. Tak głęboką wiarę, jaką z nimi współdzielisz, traktuję raczej w kategoriach upośledzenia.
A ty? Ilu muzułmanów przekonałeś, że są w pracy, a nie w meczecie? Ilu wyciągnąłeś ze straszliwych sideł ich semickiej wiary?
Powiedz mi, skąd pewność, że przemawiasz w imieniu czegoś więcej niźli tylko swoich urojeń?
Jeszcze raz powtórzę: pycha poprzedza upadek.

To ilu muzułman wyprowadziłem z niewoli to nic, jak tylko owoce mojej wiary.
Gałąź, która nie przynosi owoców zostaje wycięta i rzucona z resztą suchych gałęzi na spalenie.
Zgłoś
JoSeed 2025-03-24, 20:25 1
Zgłoś
żmij 2025-03-24, 20:27 2
azerbah napisał/a:

To ilu muzułman wyprowadziłem z niewoli to nic, jak tylko owoce mojej wiary.
Gałąź, która nie przynosi owoców zostaje wycięta i rzucona z resztą suchych gałęzi na spalenie.

Czyli ani jednego. Twoja wiara nie daje owoców.
Kiedy się tniesz?

[ Dodano 2025-03-24, 20:33 ]
JoSeed napisał/a:

Jedz cukier 😎

Bez obrazy, tak mi się skojarzyło
Zgłoś
azerbah 2025-03-24, 20:35
żmij napisał/a:

Czyli ani jednego.
Kiedy się tniesz?

2 muzułman, 2 indian.
Jakie są twoje owoce? Seks przedmałżeński?
Zgłoś
żmij 2025-03-24, 20:37
Zgłoś
azerbah 2025-03-24, 20:43
Zgłoś
żmij 2025-03-24, 21:09 1
azerbah napisał/a:

Przepraszam. Ale muszę zapytać. Czy jesteś głupi?
Piszesz do mnie zupełnie jak narcyz, który głupieje, kiedy ktoś przełamie czwartą ścianę, wyjdzie poza charakter i zderzy go z rzeczywistością. Zanim zaczniesz oskarżać kogoś o pychę może głęboko się zastanów nad swoim charakterem i popracuj nad nim.

Ja nigdy nie twierdziłem, że jestem katolikiem, czy w ogóle chrześcijaninem. Pycha jest twoim grzechem, ponieważ wierzysz w grzechy. Ja wierzę w dobre i złe uczynki, a to nie to samo. Ja mogę we własnym mniemaniu czynić źle, ale ty grzeszysz.
Zgłoś
Pyszuki 2025-03-24, 21:14 1
Grubo, czlowiek wchodzi sobie na sadistic, a tu seminarium duchownych jakies xD
Ja jestem ateista, ale idac ta narracja, bog i tak powinien mnie milowac i takie tam..
Zgłoś
żmij 2025-03-24, 21:16 1
Pyszuki napisał/a:

Grubo, czlowiek wchodzi sobie na sadistic, a tu seminarium duchownych jakies xD
Ja jestem ateista, ale idac ta narracja, bog i tak powinien mnie milowac i takie tam..

Uważaj, co jeśli mają rację?
Jeśli są stworzeni na podobieństwo tego samego boga,co niektórzy ich kapłani- lepiej śpij na plecach.
Zgłoś
azerbah 2025-03-24, 21:20
żmij napisał/a:

Ja nigdy nie twierdziłem, że jestem katolikiem, czy w ogóle chrześcijaninem. Pycha jest twoim grzechem, ponieważ wierzysz w grzechy. Ja wierzę w dobre i złe uczynki, a to nie to samo. Ja mogę we własnym mniemaniu czynić źle, ale ty grzeszysz.

Typowe dumne złudzenie ateisty. Zaprzeczanie grzechowi, podczas gdy trzyma się subiektywnej, samostworzonej moralności. Twoje tak zwane „dobro i zło” nie mają znaczenia bez uniwersalnego standardu, i właśnie tu twoja arogancja cię zdradza. Twierdzisz, że jesteś ponad grzechem, a jednak sprzeciwiasz się samej prawdzie, która oferuje odkupienie. Pycha jest korzeniem wszelkiego grzechu i oślepia cię na potrzebę Jezusa, jedynego prawdziwego źródła zbawienia. Pokutuj, bo bez Niego twoje moralne rozważania będą niczym innym, jak pustym echem.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem