👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:13
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak dla Was koszty eksploatacji samochodu to tylko paliwo, to życzę powodzenia. Chyba nigdy nie mieliście samochodu.
Diesle są dość oszczędne przy spokojnej jeździe, stawiałbym flache że ten passat z butem w podłodze ma spalanie 20+ MINIMUM, skąd takie wnioski? Ano widzę po Alfie mamuśki, zwykły model 147 z silnikiem 1.9JTD8v przy lekkim muskaniu gazu mając 90km/h na piątym biegu spalanie ledwo ponad 3l/100, ale dać w dupę że na drugim biegu słychać pisk opon to pokazuje 25l/100 (komputer nie pokazuje więcej, więc stawiam że 30-40l/100 mu wychodzi), tak samo jak było w starszych bmkach, przypomnijcie se te silniki TDS i tak dalej, gdzie pod licznikami była ta wskazóweczka spalania i wciśnięcie gazu w podłogę równało się z tym że wskazówka jak strzała szła do końca... Pozdrawiam ludzi myślących że diesel pali mało przy takiej jeździe.
P.S. Dla traktujących poważnie "1.9TDi", te modele nie miały 1.9 tylko 1.6 z turbo lub bez.
P.S. Dla traktujących poważnie "1.9TDi", te modele nie miały 1.9 tylko 1.6 z turbo lub bez.
Ze ten passat jest zrobiony w okolice 200? I robi porsche z miejsca? Haha widze ze naprawde mało widzieliscie pomodzonych 1.9tdi a najmocniejszt to ten na czipie z allegro.

objechał ferrari na odcinku 100m, bo diesel ma początkowo większy moment obrotowy przez co generuje większą moc i tyle. oczywiście ktoś musiał coś przy nim zrobić żeby tak się stało
@Dziureks
Przecież to spalanie chwilowe..
Normalne jest że jak depniesz to komputer Ci pokaże 20-30l/100 chwilowo. Mi ŚREDNIE w 147 jtd 16v 140KM nigdy nie skoczyło do poziomu 20-25 przy ciągłym butowaniu. Max to 13l a i tak trzeba byłoby się nieźle postarać (trasa/miasto).
Przecież to spalanie chwilowe..

szczupak z Litwy kiedyś tam chyba siedziało 1.9TD na pośrednim wtrysku, ciekawa wydumka na 2 pompach wtryskowych, ciekaw jestem co teraz tam jest.

maro0912 napisał/a:
TDi to już wtrysk bezpośredni w tych paskach były tylko diesle na pośrednim wtrysku 1.6D i 1.6 TD, audi 80 miało TDi ale dopiero w budzie B4 czyli bodajże od roku 1992
1.6TDi to już całkiem nowa konstrukcja bo koło 2010 debiutował![]()
1.6 TDi to była stara konstrukcja z intercoolerem
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie