📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:29
🔥
Wystrzał z jadącego auta
- teraz popularne
bardzo proste, wprowadzić przepis, że w razie wypadku, jeśli stwierdzono, że ofiara nie miała zapiętych pasów, przerzucić koszty leczenia, pogrzebu, rehabilitacji itp na rodzinę, bądź poszkodowanego (jeśli przeżyje).
Ciekawe ilu wtedy by było cwaniaków.
Ciekawe ilu wtedy by było cwaniaków.
Ja miałem wypadek bez pasów, licznik zatrzymał się tylko na 40 (hamowanie z jakichś 80-100), dziewczyna w pasach, oprócz śladów między cyckami nic, koleżanka z tyłu usta rozcięte po pocałowaniu fotela. Ja 1,5 miesiąca na L4 (uszkodzenie kręgu 4 i 5 kyfoza(?) jakaś, kolana poobijane i rozcięty łeb, a w samochodzie dodatkowo oprócz przodu rozwalone: szyba przednia wybita banią, deska rozdzielcza pod kierownicą i obok połamana, wypadła popielniczka(połamane zaczepy) , osłona przeciwsłoneczna zbita, po odbiciu się od szyby usiadłem na podłokietnik i się połamał. Mandatów mam 5 za niezapięte pasy, teraz już zapinam i nie zmierzam ruszać jeśli wszyscy nie zapną nawet z tyłu jadąc w 5 osób<yes>
Ja mam już nawyk zapinania pasów. Jak nie zapnę to dziwnie się czuję.
zależy jakie auto
jak się jeździ cinkłaczento to lepiej wylecieć
Drodzy przeciwnicy pasów bezpieczeństwa, wyobraźcie sobie następującą sytuację - zima, jedziecie przepisowo poza terenem zabudowanym, przykładowe 60 km/h (bo dostosowujecie prędkość do warunków na drodze), nagle cyk - poślizg. Bywa. Nieodśnieżona nawierzchnia, pod warstwą śniegu jakoś się lód uchował. Na wyjście z poślizgu czasu mało, do tego stres, w efekcie, niestety, czołówka. Gość z naprzeciwka nie zapiął pasów (wolał zginąć w wypadku, niż do końca życia być kaleką - niektórzy z was stosują ten argument, on też miał prawo), zginął na miejscu.
Jesteście, za przeproszeniem, w głębokiej piździe z artykułu 177. Kodeksu karnego.
Pozdrawiam serdecznie.
Jesteście, za przeproszeniem, w głębokiej piździe z artykułu 177. Kodeksu karnego.
Pozdrawiam serdecznie.
Boss-man adekwatna emotka
tak wyglądałeś po wypadku ? ;P
Co do tematu Pasy są zbędne bo jeśli typek rozjedzie kobietę z dzieckiem na przejściu wtedy jest większa ... większa szansa, że zostanie roślinką albo zdechnie ...
Ale owszem kto myśli to zapomina komu życie nie miłe i chce przyszpanować to nawet za 20pkt będzie wyprzedzał na 3ciego przez p2ną ciągłą bez jakich kolek świateł i pasów
Dla mnie wniosek jest prosty niech nie zapinają będzie mniej idiotów na świecie ....
Co do tematu Pasy są zbędne bo jeśli typek rozjedzie kobietę z dzieckiem na przejściu wtedy jest większa ... większa szansa, że zostanie roślinką albo zdechnie ...
Ale owszem kto myśli to zapomina komu życie nie miłe i chce przyszpanować to nawet za 20pkt będzie wyprzedzał na 3ciego przez p2ną ciągłą bez jakich kolek świateł i pasów
Dla mnie wniosek jest prosty niech nie zapinają będzie mniej idiotów na świecie ....
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie