a ja myślałem, że patriotyzm to palenie wozów TVNu, ganianie pedałów, walka z policją.

phoks napisał/a:
a ja myślałem, że patriotyzm to palenie wozów TVNu, ganianie pedałów, walka z policją.
Popełniłeś błąd - myślałeś.
Polecam płyty zespołu "Horytnica"
skrzynka piwa dla ciebie, dzieki tobie odkrylem ten genialny zespol

Abyss napisał/a:
A też coś dorzucę. Zespół Forteca, utwór Ochotnik ku czci rotmistrza Witolda Pileckiego.
skrzynka piwa dla ciebie, dzieki tobie odkrylem ten genialny zespol
patrioci już prawie wszyscy nie żyją , patriotyzm trzeba udowodnić a nie powiedzieć czy też pójść na marsz i machać flagami. Sam nie wiem jakbym się zachował w obliczu zagrożenia życia , bo niema twardego na wojne i świadomości że już za chwile możesz stracić wszystko co do tej pory poznałeś.
dOpieca napisał/a:
patrioci już prawie wszyscy nie żyją , patriotyzm trzeba udowodnić a nie powiedzieć czy też pójść na marsz i machać flagami. Sam nie wiem jakbym się zachował w obliczu zagrożenia życia , bo niema twardego na wojne i świadomości że już za chwile możesz stracić wszystko co do tej pory poznałeś.
Tu się zgodzę, również nie wiem co bym zrobił, jak by był stan wojenny w Polsce, to pewnie 99% osób była by przymusowo wcielona do armii, już każdy by sobie wymówkę znalazł jakąś

Nie porównujmy wojny z misją jakąś tam za granicą, tam się walczy dla ropy czy innego gówna, tak jak również Polskiej armii, gdzie wszyscy zatrudnieni tam, są tylko i wyłącznie z powodu, że nie mogą znaleźć pracy. Jak by tak rzucić służbę wojskową, 2 letnią, za darmo, tylko wyżywienie i spanie w woju to wątpię że znalazło by się tam więcej niz 1000 osób.
Impel ochrania tereny wojskowe, to jest cyrk...
podpis użytkownika
WSZELAKIE, WSZYSTKIE, KAŻDY MÓJ FILM DODANY NA SERWER SADISTIC.PL JEST PODP🤬LONY ZE ŹRÓDŁA NA KTÓRYM JEST TAKA, A NIE K🤬A INNA JAKOŚĆ, WIĘC POCAŁUJCIE MNIE WSZYSCY W DUPĘ JEŚLI WAM ONA NIE ODPOWIADA.Miłego oglądania. Pozdrawiam!
"W 2008 r., wygrał konkurs na scenariusz serialu o wysiedleniach w czasie II wojny światowej. Serial pod roboczym tytułem "Ojczyzna wam matką będzie" miała zrealizować TVP w kooperacji z ze stroną Niemiecką (Beta Film). Serial miał opowiadać losy ojca Lecha Makowieckiego – Stanisława, który w wieku 10 lat, został wysiedlony z całą rodziną z Rypina (województwo kujawsko-pomorskie) w związku z akcją germanizacyjną w powiecie. Podczas tułaczki stracił rodziców i został wysłany na roboty przymusowe w III Rzeszy. Następnie walczył w armii gen. Stanisława Maczka. Do kraju wrócił namówiony w 1947 r., przez polskiego żołnierza w Niemczech, który powiedział Stanisławowi stwierdzającemu że nie ma po co wracać do kraju bo stracił całą rodzinę iż - "Ojczyzna wam matką będzie". Planowo zdjęcia miały nastąpić latem 2009 r., jednak serial do dzisiaj nie powstał." Powstał, powstał :
Nasze matki, nasi ojcowie
Nasze matki, nasi ojcowie

@fuNny
Rzeczywiście, forteca jest świetna. Polecam też ich utwór o Katyniu - od pewnego czasu mój ulubiony kawałek.
Nie mogę wysyłać linków, ale chodzi o pierwszy wynik po wpisaniu :
forteca katyń studio w google.
Rzeczywiście, forteca jest świetna. Polecam też ich utwór o Katyniu - od pewnego czasu mój ulubiony kawałek.
Nie mogę wysyłać linków, ale chodzi o pierwszy wynik po wpisaniu :
forteca katyń studio w google.