szkoda gadać...
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:35
pikpok napisał/a:
Nie wyprzedza się z prawej strony.
Najpierw się uniosłem i chciałem prostować komentarzem, widząc ile osób Twoją bzdurę poparło, ale potem zrozumiałem, że to najlepszy wyznacznik liczby dzieci na sadisticu
Ok, gość jechał ze 30, problem było jechać środkiem pasa ruchu? Motocyklista też zmienił pas na ich wyimaginowany pas zwany linię przerywaną. Zawinili obaj.
bbbddd napisał/a:
ja sobie moge jezdzic po calym pasie, lewo/prawo od lini do lini
Kodeks Ruchu Drogowego
Dział I. Przepisy ogólne
1. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani zachować ostrożność albo gdy ustawa tego wymaga - szczególną ostrożność, unikać wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie bezpieczeństwa lub porządku ruchu drogowego, ruch ten utrudnić albo w związku z ruchem zakłócić spokój lub porządek publiczny oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie.
Nie powinieneś jeździć jak pajacyk po całym pasie. Także nie wytykaj innym, że powinni zajrzeć do przepisów, skoro sam nie znasz wszystkich. Ogółem, gdybyśmy wszyscy stosowali do powyższej, pierwszej w kodeksie zasady, życie na drogach byłoby piękniejsze. Ale tak nigdy nie będzie.
Rejestracja CNA nie ma co sie dziwic idiota z Nakła. Cała akcja dzieje sie w Bydgoszczy
Jest kodeks ale są też niepisane zasady o których istnieniu większość ludzi nie ma pojęcia, chodzi o kulturę.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie