Moim zdaniem nowe konsole nie wytrzymają tyle co stare skoro juz teraz mają moc jak sredni pecet myślę ze za 4 lata bedzie z nimi podobnie jak teraz ze starymi tzn rozdzielczość mniejsza niz hd i po 25 fps w porywach
A ja do końca życia będę grał na PCcie, bo lubię MMO, LoLa i dobre strzelanki po necie. A jak mi się znudzi to odpalę 95% gier które są na konsoli (z padem lub bez), a na odwrót to nie działa niestety- i to jest całe podsumowanie tej wojny.
Poniesione koszty w ciągu życia konsoli (10 lat) czyli:
- Konsola1600zł + 2x droższe gry + dodatkowy komputer do neta/pracy albo i 2
- 2xPC/laptop po 2000zł + tańsze (jest trochę nawet freeware) gry
Koszty więc będą zbliżone.
Ilość i jakość gier:
-konsole mają trochę więcej gier AAA, zazwyczaj niższa jakość grafiki niż na PC, poza pierwszym rokiem lub dwoma
-Gry na PC może tworzyć każdy, więc jest ogromna ilość małych i średnich gier, które często mają lepszą grywalność i wyższy poziom trudności od tych AAA do tego do gier na PC jest więcej dostępnych modów.
Wygoda gry:
-Konsola w zasadzie wyłącznie podłączona do TV, mały wybór akcesoriów, często brak wyjścia jack więc słuchawek się nie podłączy bezpośrednio
-PC zarówno monitor jak i TV (w przypadku laptopa można sobie w miarę potrzeb przełączać), ogromy wybór akcesoriów.
Dodatkowe funkcje:
-Internet: na konsolach głównie multiplayer i market
-Filmy/muzyka: na konsolach krótka lista obsługiwanych formatów
-praca na konsolach całkowicie odpada (na dodatkowym komputerze niższy komfort przez mniejszą wydajność która do niektórych aplikacji jest potrzebna)
Moim zdaniem konsola przegrywa z PC, chyba że ktoś chce głównie grać w gry AAA.
Zestaw konsola+tani PC remisuje z mocniejszym PC.
konto usunięte
2013-12-11, 22:29
Rzehooj napisał/a:
@Tabernak jesteś pewny, że nie masz jakichś problemów w życiu? Brzmisz jakbyś wylewał swój własny żal za los, który Ci się przytrafił. Idź porozmawiaj z lekarzem, może nie ty jeden masz takie problemy jakie nam opisałeś.
Dupa cię boli że mam rację? Dobrze! Ma boleć! A ty możesz dalej udowadniać swoje bzdury, ale rób to forum LoLa czy innego szitu dla nołlajfów.