no to pomógł
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:14
Jak zwykle świetna pierwsza pomoc. Takie typy to lepiej żeby jedynie na numer alarmowy zadzwoniły.
turor napisał/a:
Pozostało ustalić, które opony są " profesjonalne"
A tam czepiasz się, nawet na rowerowych oponach, przykładowo Dunlopa, podane masz ciśnienie MIN - MAX.
Jak masz tylko zalecane, to każdy szanujący się producent ma pełną specyfikację opony do pobrania, tam masz wszystkie dopuszczalne wartości parametrów, dla których użytkowanie opony jest bezpieczne.
baronturbina napisał/a:
Problemem był brak mózgu gościa co pompował. Pozostałe jak brak manometry, wiedzy czy klatki to tylko pokłosie pierwszego.
Odezwał się ekspert od braku mózgu
PsikutaBezS napisał/a:
Każdy pompuje azotem... a czym tlenem?
Ja to specjalną mieszankę stosuję 78% azotu, 21% tlenu.
Siriuz napisał/a:
Odezwał się ekspert od braku mózgu Wy tam na Ukrainie to chyba sporo opon macie produkcji rosyjskiej. Ufasz producentowi i pompujesz pod korek z manometrem?
Głos z Białorusi się nie liczy komuchu. Ciesz się ładnym mieszkankiem, które tam dostałeś i idź zasrywać telegram.
shoe5maker napisał/a:
Ja to specjalną mieszankę stosuję 78% azotu, 21% tlenu.
częściowa pionizacja tylko była więc nie wiem czy wyjdzie z tego
PsikutaBezS napisał/a:
Każdy pompuje azotem... a czym tlenem?
Znałem jednego spawacza gazowego, co pompował tlenem prosto z butli. Bo miał pod ręką.
I nic się nie stało.
baronturbina napisał/a:
Dalej podziwiam idiotów co dopłacają za pompowanie azotem hahahaha. Dobrze że nie próbują ciekłym
Mózgu poprawiam już.
mozesz rozwinac temat azotu ? tez o tym slyszalem ale nie jestem kierowca wiec nie ogarniam
mahlanHlapan napisał/a:
mozesz rozwinac temat azotu ? tez o tym slyszalem ale nie jestem kierowca wiec nie ogarniam
Nawet jesli piszesz to dla jaj to ktoś może nie wiedzieć. Skład powietrza: 78% azotu, 21% tlenu, 0,04% dwutlenku węgla oraz 1% pozostałych gazów. Więc jaki jest cel pompować koła azotem?
Możesz poczytać:
oponeo.pl/artykul/azot-w-oponach
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie