📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:09

swampman napisał/a:
w sumie to 2 glupki. 1 wiadomo a 2 nadusil jakby w wyscigu jechal
A gdzie masz w kodeksie ograniczenie przyspieszenia dla pojazdów? W mieście jest ograniczenie predkosci 50 km/h i jak ktoś ma możliwości i ochotę to może sobie w 1 sekundę przyspieszać do 50tki
Wyjcio napisał/a:
Linku dac nie moge, ale wystarrczy wpisac w google: samochod oraz tramwaj ma zielone, kto ma pierwszenstwo?
2 sprawa to wyobraz sobie sytuacje ze jest tak jak mowisz, mam zielone jade prosto i mam komus ustepowac? Przeciez to by sie kupy nie trzymalo.
No ale to po co w takim wypadku sygnalizator S-1 do jazdy na wprost, skoro nikomu nie musimy ustępować? Wystarczyłby wtedy tylko S-3, więc jak to jest?

swampman napisał/a:
w sumie to 2 glupki. 1 wiadomo a 2 nadusil jakby w wyscigu jechal
Jak nie przekroczyl dopuszczalnej prędkości to może przyspieszac jak chce.
Elektro-Mech napisał/a:
No ale to po co w takim wypadku sygnalizator S-1 do jazdy na wprost, skoro nikomu nie musimy ustępować? Wystarczyłby wtedy tylko S-3, więc jak to jest?
To jest ulatwienie zeby ktos nie chcial skrecac w lewo z pasa do jazdy prosto. Bo by utrudnial przejazd.
Halman napisał/a:
obowiązkowa karta rowerowa i ubezpieczenie.. i skończy sie beztroskie pedałowanie chodnik, przejście, ulica jak leci...
Sam jeżdżę rowerem i myślałem ostatnio o tym żeby właśnie kupić sobie ubezpieczenie od nagłychwypadków jak kto woli OC. Mam kartę rowerową jak i prawo jazdy od 14lat dla wscibskich
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie