Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Piec opalany węglem.
alveanerleo2 • 2014-01-09, 11:51
Siedzimy sobie z wujkiem, który jest hydraulikiem nota bene, i pijemy wódeczkę. Jak zwykle przy takich okazjach rozmawiamy o tym co się w kraju dzieje. Temat zeszedł na zakaz opalania węglem w Krakowie. [W]- wujek, [J] -ja.
[W] - Oby tego u nas nie wprowadzili, nie dałbym rady zmienić sobie pieca.
[J] - Jak to? toż to twój zawód jest.
[W] - Nie o to chodzi. Ja po prostu lubię patrzeć jak płonie kawałek Śląska.

podpis użytkownika

"Jeśli przemoc nie rozwiązała wszystkich problemów, prawdopodobnie użyłeś jej za mało" Ken chan
Pierwsza zasada piromana - jeśli nie masz wyjścia, zrób je sobie.
Zgłoś
GillesV 2014-01-11, 2:05 5
hmm.. to ja jakiś dziwny jestem i większość moich znajomych..
posiadam coś takiego jak centralne na piec węglowy/miałowy czy co kto tam woli ;] i nikt się jeszcze nie zaczadził.... a kominiarz wie, że mój dom się obchodzi z daleka ;]
Zgłoś
alveanerleo2 2014-01-11, 10:09 17
@up. Ja mam to samo. Piec węglowy przeszkadza najwyraźniej tylko tym, którzy są zbyt leniwi aby ten węgiel zrzucić do piwnicy raz do roku.

podpis użytkownika

"Jeśli przemoc nie rozwiązała wszystkich problemów, prawdopodobnie użyłeś jej za mało" Ken chan
Pierwsza zasada piromana - jeśli nie masz wyjścia, zrób je sobie.
Zgłoś
Aju86 2014-01-11, 20:07
A ja się zapytam o co innego - co k🤬a ma wspólnego hydraulik ze zmianą pieca? No chyba ze czegoś nie wiem, to niech mnie ktoś łaskawie oświeci.. Dobra, już wiem peace.

podpis użytkownika

Never Tap Out
Zgłoś
o................e 2014-01-11, 20:08 9
BongMan napisał/a:

Musiałoby mnie poj🤬, żeby mieszkać w domu, w którym się pali w piecu. Każdej zimy co najmniej kilkadziesiąt osób ginie od zatrucia tlenkiem węgla.

k🤬a ty jesteś tak zj🤬y czy udajesz ? K🤬a każdy centralne ogrzewanie ma na olej opałowy tudzież gaz według ciebie ? Myślisz, że ludzie nie opalają węglem czy drewnem ? A i sądzisz, że piec od CO to k🤬a stoi w pokoju tudzież kuchni
co za p🤬lony debil
Zgłoś
Black Snake 2014-01-11, 20:09 26
Bonguś, na początku miałem cię w dupie i myślałem, że ludzie krytykujący cię za 'suchary' przesadzają, ale ty na serio jesteś debilem. Później się dziwić, że wszyscy na Sosnowiec narzekają. Swoją drogą dość często muszę przejeżdżać przez Sosnowiec. Na początku posiadania mojego samochodu był, niestety, na sosnowskich blachach. W Sosnowcu wszyscy byli uprzejmi, a poza Sosnowcem (głównie w okolicach Bielska) wszyscy się wpychali, trąbili i zajeżdżali drogę - głównie tirowcy. Teraz mam blachy z mojego miasta to wszędzie spokój jest oprócz Sosnowca... Teraz tam się wszyscy wpychają, zajeżdżają i trąbią. Jesteś tak zj🤬y jak twoje miasto.

podpis użytkownika

"Nie dyskutuj z idiotą,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem""Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię,to na człowieka,potem znów na świnię i na człowieka,ale nikt już nie mógł się połapać,kto jest kim
Zgłoś
ulifont 2014-01-11, 20:11 7
bongman wiadomo ma problemy z psychiką, autor tego kawału widze również,choć jestem ze Śląska żart mnie trochę rozbawił, ale w moim obowiązku jest cie zaszczuć, a właściwie twojego wujka, który ma jakiś niezdrowy uraz do tego pięknego województwa, trzeba tu przyjechać by móc cokolwiek powiedzieć, to taka nasza mała prawie rosja, pełna absurdów, choć bez kacapów.

podpis użytkownika

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
Daddywog 2014-01-11, 20:35 5
Ludzie giną od zatrucia czadem, ale przez k🤬a piecyki gazowe, tzw. junkersy i ich p🤬lone skąpstwo w postaci braku czujnika. Tuman z Sosnowca p🤬lony
Zgłoś
k................1 2014-01-11, 20:48 5
Bongman, ale co masz do ogrzewania piecem? Piec znajduje się w piwnicy, sprawna instalacja grzewcza, komin czyszczony co roku no to jaki k🤬a tlenek węgla w mieszkaniu i jakim cudem? Mam dom ogrzewany drzewem/węglem od niepamiętnych czasów i żadnych problemów, zero.

Może chodziło Ci o spaliny z piecyka gazowego, od którego ludzie idą do piachu?
Zgłoś
panchamityle 2014-01-11, 20:55 7
Dobry agent tam wyżej napisał, że jakby nie kupował nikt węgla to by go na Śląsku na obiad gotowali.. Ciekawe skąd miałbyś tumanie prąd, gdyby nie ten wungiel.
Zgłoś
Blackjoe 2014-01-11, 21:01 2
Dopóki Bongman tylko wrzuca suchary to jest spoko. Ale jeśli zaczyna się udzielać w komentarzach to doskonale widać że ma zrytą banie.
Zgłoś
kapelan_szturmowy 2014-01-11, 21:02 1
panchamityle napisał/a:

Ciekawe skąd miałbyś tumanie prąd, gdyby nie ten wungiel.

@panchamitle, z gniazdka.
Zgłoś
kenzol 2014-01-11, 21:02 3
BongMan prawdopodobieństwo, że się zatrujesz czadem jest mniejsze niż wygranie w totka. Serio. W totka co tydzień kilka osób wygrywa, a przypadków śmiertelnego zatrucia czadem jest kilka-kilkanaście na rok w skali całego kraju.
Zgłoś
m................t 2014-01-11, 21:04
tak, k🤬a, bo węgiel się tylko na śląsku wydobywa patałachy
Zgłoś
o................e 2014-01-11, 21:16 1
kenzol napisał/a:

BongMan prawdopodobieństwo, że się zatrujesz czadem jest mniejsze niż wygranie w totka. Serio. W totka co tydzień kilka osób wygrywa, a przypadków śmiertelnego zatrucia czadem jest kilka-kilkanaście na rok w skali całego kraju.

i najczęściej z tych j🤬ych piecyków na gaz co w blokach mają...kumpla ledwo odratowali właśnie przez taki piecyk yy junkers chyba się to zwie
Zgłoś
qubus93 2014-01-11, 21:25 2
tępe wafle, Śląsk to kraina geograficzna, nie mylcie Śląska z województwem śląskim, bo to nie to samo
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie