Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:16
Piękni mali zabójcy.
Destroyer • 2013-04-10, 1:20
Jedni hodują szczury inni sadyści piranie, krokodyle czy tygrysy (w Rosji ). Ja dla odmiany jestem pasjonatem roślin owadożernych. Pewnie powiecie że to nie strona o roślinach, ale przypominam iż są to rośliny mięsożerne stanowią wyjątek od reguły i oprócz fotosyntezy wspomagają swój wzrost o zdobyte substancje odżywcze ze złowionych drobnych owadów i innych małych zwierząt. Dla odmiany nie pokaże w tym temacie krwi i sadyzmu, tylko piękno tych roślin. Wszystkie fotki mojego autorstwa z mojej hodowli. Jeżeli temat się spodoba dodam więcej fotek.

Sarracenia psittacina

Drosera spatulata

Pinguicula 'Tina'

P. 'Tina'

Nepenthes 'Miranda'

Nepenthes 'ventrata'

Drosera peltata

Drosera menziesii

Drosera adelae

A dla hejterów coś z lekkim sadyzmem nagrywane kebabem 100 lat temu:
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 9:36
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 9:45 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
synekek 2013-04-10, 10:00
pewnie kupujesz muchy i puszczasz je po domu żeby nakramic roślinki
Zgłoś
elvis02 2013-04-10, 10:05
Jak dla mnie świetny temat, piękne fotki
Jeżeli masz więcej to puść w komentarzu
Zgłoś
Idzislaw 2013-04-10, 10:07
Hahaha koło 10 lat temu również kupiłem w OBI tą muchołówkę i latałem po pokojach i łapałem dla niej muchy ;p
Zgłoś
dyziom 2013-04-10, 10:17
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 10:22
Ja kiedys mialem dzbanecznika to wrzucalem do niego zlapane swierszcze, chyba byl zadowolony ;
@ Kotlety - odnotowano przypadek ze rosnacy dziko dzbanecznik (bodajze na Filipinach czy gdzies tam w Azji) strafil sporego szczura, wiec mysle ze sredniego kota dalby rade, jednak nie w PL, gdzie w domu nie osiagnie tak imponujacych rozmiarow jak w naturalnych warunkach.
Rosliny te uprawia sie w miare latwo, jesli zapewnisz dobra wilgotnasc, dla ulatwienia wskazane jakis terrarium. Ale jak planujesz zaoszczedzic i uprawiac z nasion, to dluuuga droga przed toba, gdyz te rosliny maja wzrost szybkosci kaktusa...
Zgłoś
Parzo 2013-04-10, 10:54
Następny temat co mi się bardzo podoba! Piwo leci z przyjemnością, a powiedz mi jedno droga taka zabawa by była? W sensie kupna roślinki, aż do odżywek, specjalnych gleb itd? Gdyż kaktusy mnie trochę znudziły, musze je ciągle rozszczepiać bo tak wysoko rosną
Zgłoś
Calme 2013-04-10, 11:48
Wrzuć więcej info o nich, dobry temat, sam miałem Nepenthes 'ventrata' około 3 lat, pięknie rósł i z dnia na dzień padł. W domu nawet mucha nie latała, wszystko łowił co się dało, fajna sprawa.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-10, 12:46
A czemu ten kwiatek co połknął muszkę nie przeżuwa ?
Zgłoś
sinda 2013-04-10, 13:46
Zgłoś
chetek 2013-04-10, 14:02
No siema allgreen.

--
A żeby nie skasowali mi posta, to podaję link do innego tematu o owadożerach, gdzie spragnieni informacji na temat roślinek znajdą małe co nieco:

sadol.pl/rosiczka-a-moze-mucholowka-vt148298.htm
Zgłoś
Destroyer 2013-04-10, 14:56 5
Zgłoś
meier 2013-04-10, 15:10
A to prawda ze trzeba te rosliny podlewac tylko woda destylowana, czy będa rosły na zwyklej?
Zgłoś
chetek 2013-04-10, 15:16
Prawda. Woda z kranu jest twarda i zawiera dużo związków mineralnych, które wypalają korzenie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem