Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:55
Piękny pałac z XVI wieku otoczony fosą [Dolny Śląsk]
konto usunięte • 2013-10-01, 19:13
Początki tego pałacu sięgają 16 wieku.
Obiekt otoczony fosą. Bardzo malownicza okolica.
Wewnątrz zachowały się dekoracje niektórych sal w tym malowidła w sali balowej oraz cenne architektonicznie kominki.
Niegdyś pałac posiadał fontannę oraz przepiękny ogród na co wskazują źródła historyczne a także zachowane elementy architektury.
Obecnie znajduje się w prywatnych rękach.

Więcej zdjęć z opuszczonych obiektów (pałace, dworki, kościoły i inne) znajdziecie pod adresem:

facebook.com/Addic7edBros?ref=hl

Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 9:30
miesieczne utrzymanie 1 wieznia to koszt ponad 2000 zł mozna by ich chociaz wykorzystac do zadbania o takie obiekty
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 9:34
muzapl napisał/a:

miesieczne utrzymanie 1 wieznia to koszt ponad 2000 zł mozna by ich chociaz wykorzystac do zadbania o takie obiekty

Bo to Polska nie elegancja Francja... Tu trzeba rewolucji by ktoś zaczął myśleć o tym co mamy piękne i o tym o co warto zadbać!
Zgłoś
mietkoff 2013-10-02, 9:59 1
Uwielbiam Takie miejsca !!!! Szkoda że na Górnym Śląsku w porównaniu do dolnego jest ich tak mało. Jednocześnie marzę o tym aby stać mnie kiedyś było na odrestaurowanie takiego miejsca. Co do hejterów to mi po prostu ręce opadają jeżeli w tych czasach ktoś dalej nie potrafi rozróżnić efektów dodanych od rybiego oka or szerokokąta... Efekt dodany to jedynie hdr choć mnie się osobiście podoba bo można sobie wyobrazić obiekt w różnych perspektywach i w różnych "fazach" naświetlenia, cień, światło potrafi działać cuda jeżeli patrzymy na daną rzecz. Niestety ludzie którzy nigdy nie trzymali "lustra" w ręku i nie wiedzą nic o technice najczęściej wypowiadają jakieś głupie teorie. Ja za zdjęcia daje PIWO i chętnie odwiedze miejscówę i wszystkie inne ciekawe obiekty.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 10:04
mietkoff napisał/a:

Uwielbiam Takie miejsca !!!! Szkoda że na Górnym Śląsku w porównaniu do dolnego jest ich tak mało. Jednocześnie marzę o tym aby stać mnie kiedyś było na odrestaurowanie takiego miejsca. Co do hejterów to mi po prostu ręce opadają jeżeli w tych czasach ktoś dalej nie potrafi rozróżnić efektów dodanych od rybiego oka or szerokokąta... Efekt dodany to jedynie hdr choć mnie się osobiście podoba bo można sobie wyobrazić obiekt w różnych perspektywach i w różnych "fazach" naświetlenia, cień, światło potrafi działać cuda jeżeli patrzymy na daną rzecz. Niestety ludzie którzy nigdy nie trzymali "lustra" w ręku i nie wiedzą nic o technice najczęściej wypowiadają jakieś głupie teorie. Ja za zdjęcia daje PIWO i chętnie odwiedze miejscówę i wszystkie inne ciekawe obiekty.

Dzięki wielkie za szczerość i rzeczową wypowiedź na poziomie to się ceni. Co do górnego śląska to mogę Ci coś tam polecić jeśli chcesz
Zgłoś
elda1987 2013-10-02, 11:04 1
Jak ty właściwie znajdujesz takie okazy, co? aż żal patrzeć na to, co te "prywatne ręce" robią z takimi miejscami.

btw. włazisz tam za pozwoleniem właściciela czy pospolicie się włamujesz?
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 11:18 1
addic7ed
Fajnie , że robisz zdjęcia tych pałaców i nam je tu wrzucasz
Mam nadzieje , że jeszcze będzie tego więcej
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 11:52
elda1987 napisał/a:

Jak ty właściwie znajdujesz takie okazy, co? aż żal patrzeć na to, co te "prywatne ręce" robią z takimi miejscami.

btw. włazisz tam za pozwoleniem właściciela czy pospolicie się włamujesz?

Zależy. Czasem jest alarm i czujniki ruchu. Warto się po prostu dogadać z cieciem bądź ochroną. Czasem flaszka załatwia sprawę.

Marszczerano napisał/a:

addic7ed
Fajnie , że robisz zdjęcia tych pałaców i nam je tu wrzucasz
Mam nadzieje , że jeszcze będzie tego więcej

Wiem, że jest garstka ludzi, która docenia to co robię i moją pasję a co za tym idzie zdjęcia więc na pewno będę je tu wrzucał. Pozdrawiam i dziękuję
Zgłoś
NafazowanyKoleś 2013-10-02, 13:34 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Martinez1976 2013-10-02, 14:30
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 16:05
Ależ piękny wywód pasujący jak dupie trąba. Dziękuję, że mnie uświadomiles nafazowany ale odstaw pigułki pozdro
Zgłoś
Rafcio115 2013-10-02, 16:16 1
Polska jest taka piękna. Szkoda, że nie mam kasy na jeżdżenie i zwiedzanie...
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 17:50 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 18:50
Zgłoś
Dżizas_kurde 2013-10-02, 19:15
Panie Mastalerz !
Klyent się trafił !
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-02, 20:01
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem