Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pierwsi szwedzi
~Velture • 2025-03-23, 7:43
Cytat:

Szwedzka telewizja państwowa (SVT) wyprodukowała wysokobudżetowy serial zatytułowany "Historia Szwecji". Oto pierwsi Szwedzi.

To by tłumaczyło czemu wikingowie byli znani ze swojej agresji

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
CzerstWybut 2025-03-23, 11:19 1
Bulbulator napisał/a:

Ja z kolei widziałem film brytyjski, w którym Robin Hood był czarny, a król Anglii był hindusem.
Teraz Agnieszka Holland może nakręcić film w którym Donald Tusk jest czarny, a Klaudia Jachira jest Azjatką.

Wejś nie obrażaj azjatów
Zgłoś
Siriuz 2025-03-23, 11:23 4
lacrimal napisał/a:

Znaczy ile tych historii spiskowych jest teraz rzeczywistością ?

Prościej to chyba wymienić te które nie stały się rzeczywistością
Z tych rzeczywistych to tak wymienię: pandemia trwała znacznie dłużej niż dwa tygodnie; pandemia nie tylko trwale wzmogła kontrole na lotniskach i przejściach granicznych ale również utrwaliła narrację o ograniczeniu transportu; wprowadzono paszporty szczepień; szczepiono dzieci; szczepienia okazały się kompletnie nieskuteczne w ograniczaniu rozprzestrzeniania się pandemii; zamykanie biznesów, subsydiowanie ich i niekontrolotwane astronomiczne wydatki na walke z pandemia doprowadziły do dużej inflacji i konsolidacji rynku; twarda cenzura na stałe zagościła w mediach społecznościowych. To tak pandemicznie. Poza tym zakaz sprzedaży i produkcji samochodów spalinowych; zakaz używania kominków i pieców na węgiel lub drewno; podatek od deszczu... można by tak długo wymieniać. Każda jedna rzecz z tych które wymieniłem zanim weszła w życie była traktowana przez ludzi jak teoria spiskowa i każdego kto wieszczył, że tak będzie nazywano szurem, spiskowcem, foliarzem itd.

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
kolosasz 2025-03-23, 11:57
Nie pierwsi Szwedzi lecz pierwsi ludzie w Skandynawii.

"Historien om Sverige" to serial historyczny. Widać, że
twórcy serialu podeszli do tematu z rozmachem, bo
zdecydowali się pokazać historię Szwecji od czasu gdy
na jej teren dotarli ludzie się do współczesności.

Urywek filmu z posta pochodzi z początku pierwszego
odcinka serii. Oto jego opis przetłumaczony na polski
za pomocą google transtalora
Cytat:

Kim byli pierwsi ludzie? Jak żyli? W miarę cofania się pokrywy lodowej i ocieplania się klimatu nasze szerokości geograficzne są zaludniane. Ludzie mają też swoje rytuały, których celem jest oddanie czci ludziom i bogom oraz pokazanie swojej mocy. Kiedy pojawiają się ludzie, którzy potrafią uprawiać ziemię, wszystko się zmienia. Narratorem serialu jest Simon J Berger. Część 1 z 10.

Odcinek ten otwiera animacja, pokazująca cofanie się
lodowca a po chwili widzimy znaną nam już grupę "nieszwedzkich" ludzi

W drugim odcinku, obejmującym lata 1700 p.n.e do 500, Szwedzi są biali.

svtplay.se/historien-om-sverige

podpis użytkownika

Ja jestem patriotą! A ty kim jesteś?

tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/sedzia-uczy-oskarzonego-czym-jest-patri...
Zgłoś
lacrimal 2025-03-23, 12:04 1
Siriuz napisał/a:

Prościej to chyba wymienić te które nie stały się rzeczywistością
Z tych rzeczywistych to tak wymienię: pandemia trwała znacznie dłużej niż dwa tygodnie; pandemia nie tylko trwale wzmogła kontrole na lotniskach i przejściach granicznych ale również utrwaliła narrację o ograniczeniu transportu; wprowadzono paszporty szczepień; szczepiono dzieci; szczepienia okazały się kompletnie nieskuteczne w ograniczaniu rozprzestrzeniania się pandemii; zamykanie biznesów, subsydiowanie ich i niekontrolotwane astronomiczne wydatki na walke z pandemia doprowadziły do dużej inflacji i konsolidacji rynku; twarda cenzura na stałe zagościła w mediach społecznościowych. To tak pandemicznie. Poza tym zakaz sprzedaży i produkcji samochodów spalinowych; zakaz używania kominków i pieców na węgiel lub drewno; podatek od deszczu... można by tak długo wymieniać. Każda jedna rzecz z tych które wymieniłem zanim weszła w życie była traktowana przez ludzi jak teoria spiskowa i każdego kto wieszczył, że tak będzie nazywano szurem, spiskowcem, foliarzem itd.

To nie są historie spiskowe.

Podatek od deszczu w Niemczech jest od 1990 roku to nie historia spiskowa, kontrolę na lotniskach zostały złagodzone w 2022 roku i obecnie nie różnią się od tych z przed pandemii - wyjątek to chiny. Podróżujemy więcej niż przed pandemią pokazują to dane IATA z 2023 roku. Itd itp.

To co podajesz można co najwyżej nazwać niepopularnymi decyzjami politycznymi albo konsekwencjami zdarzeń.
Zgłoś
Siriuz 2025-03-23, 12:15 1
lacrimal napisał/a:

To nie są historie spiskowe.
Podatek od deszczu w Niemczech jest od 1990 roku to nie historia spiskowa, kontrolę na lotniskach zostały złagodzone w 2022 roku i obecnie nie różnią się od tych z przed pandemii - wyjątek to chiny. Podróżujemy więcej niż przed pandemią pokazują to dane IATA z 2023 roku. Itd itp.
To co podajesz można co najwyżej nazwać niepopularnymi decyzjami politycznymi albo konsekwencjami zdarzeń.

Nie są bo? Wielu ludzi tak twierdziło, jakby dobrze poszukać to jestem pewien, że znajdziemy też przykłady jak w mediach głównego nurtu naśmiewano się z takich "teorii spiskowych". Ja świetnie pamiętam jak ludzie pukali się w głowę jak mówiłem, że niedługo nie będzie można kraju opuścić bez dowodu szczepienia.

Czy zakaz jedzenia mięsa, posiadania własnego samochodu i mieszkania, gotówki; dodawanie robaków do jedzenia to teorie spiskowe czy też tylko przyszłe "niepopularne decyzje polityczne"?

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
nevermind_b 2025-03-23, 12:45
nordyckie rysy twarzy oraz jasna karnacja. może to film w negatywie?
Zgłoś
kawior2007 2025-03-23, 13:00
My ten krok mamy już za sobą w sensie idiotyczny serial dla debili wyprodukowany przez telewizję państwową czyli korona królów
Zgłoś
PapieżPoEkshumacji 2025-03-23, 13:12
Może przeszli wybielanie? Czarny + ogień = biała skóra prawdopodobnie zachowania zależą od długości deskoterapi
Zgłoś
Sliders95 2025-03-23, 13:44
mam rozumiec ze czarni zbudowali miasta w europie a w afryce do dzis mieszkaja w domach z gowna i slomy? czy jest ktos kto w to uwierzy ?
Zgłoś
Roskosmos 2025-03-23, 15:04 1
żmij napisał/a:

Masz, dla równowagi

Jest jeszcze dostępny?
Zgłoś
Venomhitler 2025-03-23, 16:19
Nie pierwsi ale przyszli
Zgłoś
antychryst333 2025-03-23, 17:03

Zgłoś
Karaczanx 2025-03-23, 19:35
CrookerS napisał/a:

Ja p🤬le, p🤬lone lewactwo i pchanie asfaltu na sile... nie tak w latach 90-tych wyobrazalem sobie przyszlosc...

ty zamiast na lekcje chodzić pewnie kolegę zapinałeś w kiblu... tak, tak mówili twoi koledzy
Zgłoś
mazga50 2025-03-23, 20:08
żmij napisał/a:

Nie oni pierwsi.
Zjebów coraz więcej.

To by tłumaczyło, czemu angole są tacy tępi.

Jaki lewacki bełkot. Nikt jeszcze tego nie spalił?
Zdjęcia i filmy dokumentalne choćby z okolic II WŚ pokazują, że Wielka Brytania była biała. Przybyszów z Indii i Afryki było tylu, co kot napłakał, a to z bardzo prostego powodu: nikt wtedy nie płacił socjalu i trzeba było ostro zap🤬lać, żeby przeżyć. A zap🤬lać taki ciapaty czy czarny nie był w stanie, bo nikt go nie zatrudnił. Brytyjczycy od zawsze byli rasistami i nie lubili kolorowych, nawet Słowian, choć byli biali.
Tak, wiem o czym mówię. Mam rodzinę z emigracji sprzed i po I WŚ.

To jest pranie mózgów przez żydowskie k🤬y!
Zgłoś
żmij 2025-03-23, 20:09
mazga50 napisał/a:

Jaki lewacki bełkot. Nikt jeszcze tego nie spalił?
Zdjęcia i filmy dokumentalne choćby z okolic II WŚ pokazują, że Wielka Brytania była biała. Przybyszów z Indii i Afryki było tylu, co kot napłakał, a to z bardzo prostego powodu: nikt wtedy nie płacił socjalu i trzeba było ostro zap🤬lać, żeby przeżyć. A zap🤬lać taki ciapaty czy czarny nie był w stanie, bo nikt go nie zatrudnił. Brytyjczycy od zawsze byli rasistami i nie lubili kolorowych, nawet Słowian, choć byli biali.
Tak, wiem o czym mówię. Mam rodzinę z emigracji sprzed i po I WŚ.
To jest pranie mózgów przez żydowskie k🤬y!

Dla ciebie to lewacki bełkot a dla nich nowa historia, w której jest miejsce na dumę bambusów...
Takie zj🤬e czasy.

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie