Główna Poczekalnia (3) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
🔥 Rączka będzie boleć - teraz popularne
Piłkarze Korony ratują kibiców.
konto usunięte • 2013-05-20, 11:03
Kilka słów wyjaśniających sytuację.

Zaraz po wczorajszym meczu polskiej Ekstraklasy Korona Kielce-Jagiellonia Białystok policjanci zablokowali wyjścia ze stadionu i powiedzieli, że wypuszczą kibiców dopiero gdy ich wylegitymują (ot tak postanowili zaplanować kibicom spędzenie niedzielnego popołudnia). Pomimo tego, że działa system identyfikacji i każdy kibic wchodzący na mecz jest znany z imienia, nazwiska, peselu i zdjęcia.
O brawurowej akcji dowiedzieli się piłkarze Korony Kielce, którzy postanowili pomóc swoim kibicom. Udali się na trybuny w celu rozmowy z policjantami. Doszło do ostrej wymiany zdań.
Gdy dziennikarze zobaczyli co się dzieje, również szybko udali się w okolice trybun. Policjanci widząc ich i zdając sobie sprawę z tego co będzie gdy ich działania zostaną nagłośnione podjęli decyzję o wycofaniu się z tej idiotycznej akcji i wypuszczeniu kibiców ze stadionu.

Piłkarzom Korony należy się wielki szacunek.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tylkoodra 2013-05-20, 13:07
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
norek88 2013-05-20, 13:09 4
Zbyszek nie pierwszy raz się wstawił za kibicami i klubem ! To jest gość !
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 13:29 1
wspaniala akcja policji. jeszcze tylko niech cmentarze obstawia zeby huligani ze zniczami czegos nie podpalili.
Zgłoś
Arkil 2013-05-20, 13:30
Ach ten Zbychu!
Zgłoś
Stefansuchar 2013-05-20, 13:31
Kibice "pseudo" odpowiedzcie sobie sami na pytanie.Co by się stało gdyby nie było policji.Spalili by stadiony okradli miasta,zgw🤬ciliby wasze kobiety.Jedyne rozwiązanie to lać ich i gnębić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 13:32 4
Stefansuchar napisał/a:

Kibice "pseudo" odpowiedzcie sobie sami na pytanie.Co by się stało gdyby nie było policji.Spalili by stadiony okradli miasta,zgw🤬ciliby wasze kobiety.Jedyne rozwiązanie to lać ich i gnębić.

Mistrz! Ode mnie masz tytuł debila roku na sadolu
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 13:37
Nie kibicom a kibolom, (ot tak postanowili zaplanować kibicom spędzenie niedzielnego popołudnia).
Przynajmniej nie będą pić piwa pod sklepem..
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 13:39
głupie psy
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 13:40 1
No i jak zwykle najwięcej wypowiadają się ci, którzy mecze widzieli tylko w TV...
Zgłoś
ArkaSzatana 2013-05-20, 13:44 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 13:54 2
Qasby napisał/a:

Nie kibicom a kibolom, (ot tak postanowili zaplanować kibicom spędzenie niedzielnego popołudnia).
Przynajmniej nie będą pić piwa pod sklepem..

Kibicom, nie pomyliłem się.
I jeszcze taka ciekawostka na przyszłość - w regionie z którego pochodzę czyli Wielkopolski, określenie "kibol" oznacza to samo co "kibic". Wzięło się to z gwary poznańskiej. W latach 50tych, 60tych o ludziach chodzących na mecze mówiono tu tylko "kibole". Sam się kiedyś zdziwiłem gdy mój dziadek bez przerwy mówił "kibole", "kibole" i dziwiłem się dlaczego o normalnych kibicach tak źle mówi. Dopiero później się dowiedziałem, że to oznacza to samo tylko po prostu pewnie przez media słowo "kibole" nabrało pejoratywnego znaczenia.
Więc tak tylko jako ciekawostkę piszę. Jakbyś był w Wielkopolsce to zwróć na to uwagę i nie zdziw się jak na spokojnych, zwykłych kibiców ktoś powie "kibole". Tu nie oznacza to niczego złego.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 14:34
Mój facet jest z Wielkopolski, dokładniej ze Śremu i jakoś nie potwierdza Twojej wersji pelepele, jakoby słowo 'kibol' było równoznaczne z 'kibic'. To, że faktycznie używano niegdyś takiego zwrotu, nie oznacza, że funkcjonuje to do tej pory. Poza tym nie uważam, że odpalanie rac jest jakieś cholernie trudne (jak wyżej przeczytałam), sama to potrafię i nie raz to robiłam, więc jeśli kolesie zajmujący się na wczorajszym meczu pirotechniką prawie 'sami się podpalili' to faktycznie musieli być debilami, bo być na Młynie i nie potrafić odpalić racy to jak pójść do kościoła i nie wiedzieć, że na końcu 'ojcze nasz' trzeba powiedzieć 'amen'.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 14:44
widocznie policja chcę dać usilny sygnał kibicom że pragną nad nimi panować niczym dziecko gównem w piaskownicy, ale prędzej czy później kurestwo zostanie zduszone
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-20, 14:56
Zgłoś
ArkaSzatana 2013-05-20, 15:25
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem