Gościu nieźle wymiata na Launchpadzie piosenkę z Tetris.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
@teken: Pół prezentu masz w necie. Ściągnij se abletona live. Jak sie postarasz to zrobisz to samo i bez launchpada.
Nie wiedziałem, że launchpady potrafią takie efekty świetlne. Ogólnie wydaje mi się, że to fake - nie mówię, że muzyka nie jest zrobiona na launchpadzie, tylko, że kamera nie pokazuje tego jak utwór został nagrany. Wiecej tu światełek i różnych efektownych pierdół, ale jak tak śledze naciskane przyciski, to mi się dźwięki nie zgadzają....
Prawda jest taka, że najwięcej pracy pochłania przygotowanie, dobór oraz obróbka sampli w jakimś programie (w launchpadach zazwyczaj Ableton) a potem dopiero zgranie ich i zaaranżowanie. A filmik fejk, sam takowego posiadam i nie robi takich sztuczek
Nigdy nie zrozumiem fenomenu tego urządzenia. Dla mnie jest to coś co "samo gra" tylko trzeba wcześniej coś predefiniować itd. itp. Czy jak mam włączony Windows Media Player i jakiś utwór na pauzie, to wciskając play na klawiaturze multimedialnej jestem muzykiem?
prawda jest taka, że przeważnie ciężej ogarnąć launchpada niż zwykły instrument.
true story.
true story.
2morrow napisał/a:
Launchpad to kwestia zapamiętanie, gdzie masz zapisany konkretny model wiertarki z konkretnym wiertłem a na gitarze to kwestia wprawy i dobrego słuchu. Z gitarą, skrzypcami lub innym instrumentem strunowym nigdy nie miałeś do czynienia i widać to po twoim komentarzu.prawda jest taka, że przeważnie ciężej ogarnąć launchpada niż zwykły instrument.
true story.
Listek666 napisał/a:
Launchpad to kwestia zapamiętanie, gdzie masz zapisany konkretny model wiertarki z konkretnym wiertłem a na gitarze to kwestia wprawy i dobrego słuchu. Z gitarą, skrzypcami lub innym instrumentem strunowym nigdy nie miałeś do czynienia i widać to po twoim komentarzu.
I tutaj jesteś w wielkim błędzie. Gdybym nie miał porównania nie wypowiadałbym się.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie