Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:05
Piractwo, nie ma c🤬ja
konto usunięte • 2013-07-21, 17:32
"Serwis GamePointsNow opublikował szokujące z naszego punktu widzenia statystyki dotyczące cen gier. Z danych o średnich płacach wynika, że Polacy na jedną pudełkową kopię muszą pracować ponad cztery razy dłużej, niż Amerykanie."

W raporcie piszą:
"Najbardziej szokujące liczby dotyczą Polski, która ze średnią roczną pensją równą zaledwie 6114 funtów [30072,15 zł - przyp. Adzior] oznacza, że polscy pracownicy muszą pracować niemal dwa dni, by móc zakupić najnowszą grę."

To ja się was pytam sadole. Czy piracicie gry. Z ręką na sercu .
Ja dwa razy zostałem wyc🤬jany w sklepie z grami i nie mogłem sobie zagrać w gry, na które zapracowałem(fakt, że zap🤬lałem przy ogórkach u jakiegoś gburowatego wiochmena - pokój jego duszy), podczas gdy mój kumpel ściągał te same gierki z neta i grał po nocach aż miło. Od tamtej pory, ani razu nie zakupiłem żadnej gry (lecz w gry nowe i stare sobie mimo to gram).

Żeby kupić sobie takiego Assasyna III musisz zap🤬lać dwa dni w robocie. Co jest z tym krajem nie tak? Dlaczego musimy zasuwać na wszystko 2 razy dłużej od szwabów, grubasów, czy żabojadów? Boże...

źródło: cd-action.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-07-21, 20:12
A ja mam popieprzony system ( windows server 2008 r2 ) i nigdy nie wiem czy coś mi ruszy czy nie. Ściągam, próbuje odpalić, co najmniej połowy nie odpalam, potem ur🤬amiam na godzinę czy dwie. Jeżeli wrócę do gry, to jest szansa, że ją kupuję. Czasem zainstaluję, a nigdy nawet nie odpalę - bo jednak nie chce mi się w to grać.
Zgłoś
Tyszak 2013-07-21, 20:12 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 20:15
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 20:17
I dobrze, może władze Steam'a spojrzą na to i obniżą nam ceny tak jak w Rosji, w której ceny gier często są nawet 75% mniejsze.
Zgłoś
sard 2013-07-21, 20:19
Zgłoś
ellsworth 2013-07-21, 20:29
Ciekawe, że porównują nas z samymi zachodnimi krajami. Może coś co da obiektywny obraz? Jakaś kraje, które gospodarczo, historycznie, rozmiarowo można z nami porównywać: Rumunia, Ukraina, co? To jest manipulowanie faktami.
Zgłoś
Hrodgar 2013-07-21, 20:51
Up, niby dlaczego mamy patrzeć że ktoś ma gorzej? Lepiej patrzeć że ktoś ma lepiej, i starać się aby ten dystans zmniejszyć po przez własny rozwój.
Zgłoś
RockyWood 2013-07-21, 20:53 4
ale w UK też nie wiele gier kupię za jedną swoją wypłatę... Nowiutka gra to ok 32-44 funty a na rękę miałem niecałe 260 funtów... to ile tych gier kupię?

ah. zapomniałem że wypłatę tam miałem co tydzień... -_-
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 21:12 3
A ja na kompie niepirackie mam tylko gadu gadu. Chociaż i do niego ściągnąłem cracka żeby nie było reklam.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 21:18 1
Zgłoś
thoruus 2013-07-21, 21:26
Dyskusja stara jak Bajtek a sprowadza się do tego, że żyjemy w zacnym kraju ze wspaniałą przeszłością, zniszczonym przez faszyzm i sprzedanym przez komunizm; cud, że jest jak jest i w ogóle stać nas na cokolwiek...
Zgłoś
dostępny_nick 2013-07-21, 21:35
Nie piracę gier. Jednak jak widzę promocje na steamie, że zajebiste gry po 5 euro, to wcale mnie nie dziwi, że zagranica jeszcze mniejsze piractwo, jak tam gra w promocji kosztuje tyle co paczka fajek.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 21:39 4
To ja wam powiem coś jeszcze smutniejszego:

Amerykanie, prócz tego, że zarabiają od nas sporo więcej, to jeszcze do tego mają dużo tańszy sprzęt elektroniczny, muzyczny, AGD, tańszą benzynę i samochody. Ba, całkiem dobre, używane rzeczy (starsze wersje smartfonów, komputerów, elektroniki itd.) można u nich kupić za bezcen.

Także jesteśmy r🤬ani co najmniej podwójnie (płace oraz ceny produktów).

Aha, do tego jeszcze podobno te same produkty mają wyższej jakości niż my. Czyli r🤬ani jesteśmy potrójnie
Zgłoś
meier 2013-07-21, 22:04
ja kupowalem pudełkowe wersje tylko dobrych gier, typu settlers 2, c&c red alert, gothic 2, warcraft 3, screamer i na takie gry warto wadawac pieniadze
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 22:18
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem