Cytat:
"Pisanie na facebooku podczas jazdy nie jest bezpieczne! Haha" - takiego wpisu w serwisie społecznościowym dokonała 18-letnia amerykanka. Sekundy później zginęła w zderzeniu z ciężarówką - podaje "The Daily Mail"
Cytat:
Taylor Sauer, 18-letnia mieszkanka USA zginęła w dramatycznym wypadku samochodowym, po tym jak zagapiła się dokonując wpisu na facebooku poprzez telefon komórkowy. Dziewczyna aktualizowała swój status niemal co 90 sekund, podczas jazdy autostradą.
Jej ostatnie słowa jakie opublikowała na swoim profilu, na chwilę przed śmiercią brzmiały: "Nie mogę teraz gadać. Pisanie na facebooku podczas jazdy nie jest bezpieczne! Haha". Sekundy później jej auto zderzyło się z ciężarówką przy prędkości 120 km/h. Taylor zginęła na miejscu.
Jej rodzice prowadzą kampanię mającą na celu wprowadzenie zakazu korzystania z telefonu podczas jazdy.
Source
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2012-03-07, 14:21
konto usunięte
2012-03-07, 14:36
do Source i każdego kto dal mu PIWO:
Jest jedna dziura w waszym rozumowaniu-ta nastolatka mogła kogoś zabić. Tu nie chodzi tylko o los debila który wg. teorii (nagrody) Darwina powinien się wykluczyć z puli genowej. Jestem osobiście za jak najmniejszą ilością regulacji prawnych ale nie które muszą być.
btw gdybyś zobaczył samochód z naprzeciwka zjeżdżający na twój pas[przyjmijmy, że analogiczna sytuacja z rozmawiającym/piszącym kierowcą] i nagrała by to kamera->filmik na sadolu -> komentarze: Source został wyeliminowany z puli genowej bo miał za słaby refleks i skąpił na lepsze hamulce/auto. Teoria ewolucji to nie jakaś "jaźń", świadome działanie. To rzut x kośćmi.
konto usunięte
2012-03-07, 14:55
oile pisanie smsow rozprasza to fakt bo sam sprawdzam czasem ale rozmowa przez tel to co innego, korzystam czasem z zestawu ale niewiem czemu jest to mniej wygodne niz trzymanie tel przy uchu.
konto usunięte
2012-03-07, 15:46
O zmarłych mówi się dobrze. Nie żyje? Dobrze.
konto usunięte
2012-03-07, 15:47
Kurde miałem podobną sytuacje:
siedziałem na kiblu i pisałem jedna ręka na fb " ryzykowne jest pisanie podczas srania " chwile potem zamiast podetrzeć się papierem zrobiłem to telefonem i spuściłem wodę ;/ by to hu. .
a wog co trzeba mieć w głowie żeby nawet podczas jazdy samochodem siedzieć na Facebooku ;//
Idioci eliminują się sami...
konto usunięte
2012-03-07, 23:46
Nagroda Darwina gwarantowana
selekcja naturalna