Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Konto usunięte 2014-02-12, 11:21 2
W końcu film który choć troche pokazuje prawdę- bo jak widzę te wszystkie sraw-magi gdzie ludzie gołymi rękami rozbrajają gościa z pistoletem to mi się śmiać chce.

Piwko.
Zgłoś
Nizaryta1 2014-02-12, 11:49
Przyda się na odparcie ataku c🤬tych którzy na strzelaninę zawszę z kosami przyabdankowują.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-12, 14:39
Jendor napisał/a:

a jeszcze taka uwaga co do filmiku , jak masz nie przeładowaną broń i w kaburze bo przecież jasne ,że ludzie nie będą nosić jej cały czas załadowanej a np. głupie c🤬y będą ją miały w torebkach to sprawa już jest wygrana dla napastnika ....

Może Cię to zaskoczy ale zarówno w USA, jak i w Polsce* można nosić broń nabitą i ludzie to robią. Skąd się bierze termin: Cocked & Locked?

* - W Polsce wymaga to pozwolenia na broń do celów ochrony własnej
Zgłoś
Insaner 2014-02-12, 15:10
No i co komu z takich sztuczek. Kto normalny się spodziewa ataku? Tego że np. w miejskim autobusie jeden z n-pasażerów stojących w zasięgu ręki lub za naszymi plecami wyciągnie nóż i przyłoży go nam pod żebra, albo do szyi? Wtedy to i nabita broń w kaburze nic nie da. Tutaj w każdym przypadku wiedział o ataku, więc był przygotowany. Już widzę, jak ktoś ćwiczący tego typu manewry powie do napastnika - "Zaczekaj, odsuń się na 5 metrów z tym nożem i ruszysz w moją stronę na trzy. No i atakuj bardziej z prawej strony, bo wtedy mi lepiej wychodzi kontratak. "
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-12, 18:10
Insaner, k🤬a, jak ja nie znoszę, gdy ktoś tak p🤬li znawca się znalazł. Wyjdź najpierw z domu, potem poznaj trochę życia, wróć i przeproś.
Zgłoś
The.prophecy 2014-02-12, 21:20
Ciekawe czy byłby taki cwany, jakby się rzucił na niego z zaskoczenia w połowie zdania.

podpis użytkownika

o.0
Zgłoś
Takafura 2014-02-12, 21:49
Na portalu o nożach czytałem opis podobnego testu. Sprawny policjant i gość z nożem w rekawie. Pytanie brzmiało: po przekroczeniu jakiego dystansu broń palna ( w kaburze, zabezpieczona) nic nie daje policjantowi ?
Wynik: ok. 8-10 m. Jeżeli napastnik był bliżej, to policjant zamiast szarpać się z bronią powinien skupić się na walce wręcz, bo miał zbyt mało czasu. Więc noszenie broni przy sobie uważam za przereklamowane. Co innego nabita dubeltówka wisząca nad drzwiami domu
Zgłoś
tomkararek 2014-02-13, 6:27
alee p🤬leniee na salii i ja se mogee takk pokazywaccc na ulicyy by nie zdazyll mrognacci kosaa podd zebrem
Zgłoś